de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub

VeilingMarkt in het Zwanemeer.


De Looier is met haar bridgeclub naar de Beemsterstraat 491 in Amsterdam Noord verhuisd. We organiseren daar gedurende de wintermaanden, op de laatste zaterdag van de maand VeilingMarkten. Tafelhuur: € 10,-.Dinsdag, 16 oktober 2018

VeilingMarkt in 'Het Zwanenmeer.' op de laatste zaterdag v/d maand.

Er wordt weer een topstuk met een startprijs van één Euro geveild op de VeilingMarkt van zaterdag 27 oktober 2018.

Antieke wandelwagen

Ook een litho van Annemarie de Groot gaat, als hij tijdens de markt niet verkocht wordt met een startbedrag van één Euro onder de hamer.

Litho van Annemarie de Groot oplage 100

Ter gelegenheid van Sinterklaas krijgen alle bezoekers een bridge-les-cassette cadeau. Daarbij zit de complete Becker Bridge Show. Hieronder ziet u er een afbeelding  van:

Bridge-Les-Cassette

De VeilingMarkt in het Zwanenmeer opent om 11 uur. Elke bezoeker ontvangt als Sinterklaas-cadeau 'n complete Bridge-DVD-Les-Cassette gratis. De veiling start om 16 uur. De artikelen die de Looier inbrengt hebben 'n startprijs van één Euro. Als de antieke eiken wandelwagen, tijdens de markt, niet voor € 125,-verkocht wordt gaat die voor het hoogste bod weg. Dat geldt ook voor de prachtige litho van Annemari de Groot die we op de markt voor € 95,- aanbieden. Startprijs één Euro. Breng je vrienden mee en maak er zaterdag 27 oktober een leuke dag van bij VeilingMarkt de Looier in het Zwanenmeer.aan de Beemsterstraat 491 in Amsterdam NoordDinsdag, 27 februari 2018

AT5 Nieuws over geveilde Rembrandt

Marco Rump heeft me net geholpen het AT5 filmpje, waarin de Veiling-markt van zaterdag 24 februari getoond werd, op de site te zetten. 

Evertjan Vonk heeft uitgezocht hoe Rembrandt van Rijn signeerde. De ets van Rembrandt die afgelopen zaterdag in veiling kwam, was namelijk als Rembrant gesigneerd. Het blijkt dat Rembrandt 30 verschillende signaturen gebruikte. Hij schreef Rembrant met enkel een t op het eind tot 1632. Dit als aanvulling op het AT5 nieuws waarin op het eind van de uitzending enige aandacht aan Veiling-markt de Looier werd geschonken.
Zaterdag, 20 januari 2018

Verslag van de tweede veiling-markt

Zaterdag 25 november 2017 (Mijn 1ste Blog)

Om tien over zes uit de veren. Vroeg genoeg zou je zeggen. Om 8 uur wilde ik in het Zwanenmeer zijn om de veiling-markt in te richten, maar je blijkt altijd meer tijd nodig te hebben dan je denkt. Nu was het de mijter. Niet te vinden. Aan zo'n incompleet Sinterklaaskostuum heb je niks. Misschien nog eens teruggaan om te zoeken, maar waar?


Het inrichten van zo'n veilingmarkt is enig, maar kost verschrikkelijk veel tijd. Ik hoopte dat Arjan om 9 uur zou komen, maar die was pas om half tien besteld. Ik was nauwelijks klaar met de tafels klaarzetten toen hij arriveerde. Het ultieme dieptepunt van de eerste veiling-markt werd gelukkig niet geëvenaard. Er zijn klanten gekomen en we hebben zelfs voor bijna € 400,- verkocht! Om in te richten hadden we genoeg tijd, want de eerste klanten kwamen pas tegen half twee. We waren net klaar met uitstallen.

sierborden wandborden serviesgoed carnaval kostuums

Aardewerken sierborden en sauskommen                Een carnavalskostuum uit 1875 met goudbrokaat

  zilveren Art Deco bestek Suske en Wiske stripboeken

Compleet 6-persoons massiefzilveren bestek                          Suske & Wiske, Asterix en andere stripboeken


De eerste bezoekers waren Elisabeth Hanga & John van der Does. Zij volgen de bridgelessen die Arjan de Jong op vrijdagmiddag geeft. Ze hadden in 'Looiernieuws' over ons nieuwe initiatief gelezen en wilden dit steunen. We hebben gelijk een kaartje met ze gelegd.

We werden al snel gestoord door bezoekers die de advertentie in de Telegraaf hadden gelezen. Ze hebben toen met Arjan nog even verder gespeeld, maar uiteindelijk heeft John zich door enkele kruizen laten verleiden. Die crucifixen hebben nu een plaatsje in zijn collectie.


De markt trok dit keer dus wel enige belangstelling. Het hield niet over en alle klanten waren al voor vieren weg. Er was niemand voor de veiling komen opdagen. We hebben toen als een haas de deur gesloten, want om artikelen, die we voor de veiling bestemd hadden en met een startbedrag van € 1,- zouden beginnen, voor die ene Euro aan die ene enkele bezoeker weg te schijten leek ons wat overdreven. Evert en Monica kwamen wat later. Zij waren speciaal gekomen om te filmen en moesten opbellen om binnen te komen. Zij hebben in arren moede toen maar een interview afgenomen.


Om kwart voor acht was alles weer ingepakt en opgeruimd. Yolanda en ik zijn toen op het Purmerplein bij 'Place du Nord' gaan eten. Er was gelukkig net nog één tafeltje vrij. Een paar oesters met een glaasje Cava vooraf. Yolanda nam ribeye en ik een hertenbiefstuk als hoofdgerecht. Heerlijk! We waren beiden een voldaan gevoel over deze dag. Yolanda had alle koelkasten plus de vrieskist ontdooid en schoongemaakt, terwijl ik verschillende klanten had bediend en heel content was, omdat er slechts één bezoeker was binnen geweest die zonder iets te kopen de deur is uitgegaan.


Na het eten met Yolanda, wat heel gezellig was, terug naar Almere. Even langs Café Lucky. Jos zat een beetje apart aan de bar. Hij drinkt zijn biertje, maar kan, nadat zijn vrouw overleden is, z'n draai niet vinden. Hij was kennelijk blij dat ik binnenkwam, want hij nam de thee die ik bestelde gelijk voor zijn rekening. We dollen. Ik probeer hem te versieren en hij blijft maar zeggen dat het niks voor hem is. Toch verraste hij me door me te vragen om samen ergens te gaan eten. We hebben voor donderdag in New Town afgesproken. Het kan niet op, binnen één week twee afspraken. Jan bel ik morgen en met Jos ga ik eten. Best spannend.


Mijn blog is 28 oktober 2017 begonnen en staat in zijn geheel op de site. De eerste aflevering gaat over de veiling-markt van 28 oktober die geen enkele bezoeker trok. Via de volgende link kunt u dat verhaal lezen: • Zaterdag 28 oktober 2017Donderdag, 19 oktober 2017

18e Eeuws Japans houten bord gebarsten.

Een prachtige 18e-eeuwse houten Japanse Lakschaal, die jammer-genoeg een grote barst draagt en waarvan een splinter is afgebroken, is een ander  'pièce de résistance.'

Japans lakwerk schaal 18e eeuws

De verkoopsprijs was jaren geleden € 125,-. Op de markt van zaterdag wordt er 65 Euro gevraagd. Wordt het bord niet verkocht, dan gaat het om 16 uur met een startbedrag van € 1,- in veiling.