de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub

Waarom dit blog?

Ooit schreef ik "Buon Natale in Antona. Na het lezen van de boeken van Hendrik Groen begon het te kriebelen. Er wordt verslag gedaan over de antiekmarkt die verkocht werd. De bloeiende bridgeclub die verhuisde en langzaam ten onder lijkt te gaan. Het maandelijks veilinggebeuren dat werd opgestart. De strijd die ons hotel in Toscane voert om rendabel te worden. Lees het verslag.


Het YouTube-kanaal met video's van dit blog werd door EvertJan Vonk van beelden voorzien.


Buon Natale en ook een DVD-Box zijn via deze link te bestellen: klik hier >Donderdag, 15 oktober 2020

Woensdag 14-10-2020. Tijd 8.00 uur gewicht 75,3 kg.

Het 'muurtje,' meer een warrige hoop stenen, is af. Het lijkt stabiel. Voor mosselen zijn kris kras op elkaar gestapelde stenen misschien wel aantrekkelijker. Het is afwachten of ze zich aan die stenen gaan hechten, want degene die ik vond, bevonden zich op een diepte van zo'n anderhalve meter. Het 'muurtje' steekt even boven de waterspiegel uit. De bovenste rij bestaat uit rotsblokjes. Dat natuursteen heb ik eveneens met veel moeite opgedoken. Morgen ga ik de grote mossel, die vol kleintjes zit en enkele dagen geleden is opgedoken, opzoeken. Hopelijk is hij nog te vinden. Ik heb hem in het water achter het muurtje gedeponeerd. Als hij gevonden wordt maak ik er een foto van. Dat wordt dan een selfie met in de de achtergrond de zeilboot die geveild wordt. Dan kunnen jullie gelijk zien hoe die er nu bij ligt.


Er was weer iemand die zegt het hotel te willen kopen. Per e-mail had hij om mijn telefoonnummer gevraagd. Het gesprek duurde ruim een kwartier, maar toen ik € 250,- als aanbetaling vroeg om er zeker van te zijn dat hij serieus was krabbelde hij al wat terug. Ik heb hiermee misschien eindelijk een manier gevonden om het oeverloze gelul over een overname te voorkomen, want als ze een aanbetaling van € 250, al niet zien zitten, dan kun je het denk ik wel schudden. Toch heb je als 78-jarige geen keus. Je bent een man van de dag. 'n Beroerte, covid-19 het is zo gebeurd en wat dan? Mijnheer wil nu per e-mail corresponderen. Dat scheelt hem €  250,-. Dat mailtje heb ik dus maar gestuurd, je weet maar nooit.


Omdat het vandaag de laatste dag is dat de café's en restaurants geopend zijn, wilden Yolanda en ik daar nog even gebruik van maken. De  kok van Hazel's Kitchen, die nu naast bezorg-maaltijden ook een restaurant in het vroegere pand van 70-80's beheert, had ik gisteren gebeld en gevraagd er iets feestelijks van te maken met lamsrak, vooraf Hollandse garnalen en begeleid door een half flesje Champagne. Vooraf hebben we afscheid genomen van onze vrienden in Café 't Steegje en erna zijn we naar Lucky gegaan om Taric voor de komende tijd sterkte te wensen. Tijdens de thee bij Taric stortte ik in. We zijn gelijk naar huis gegaan en zijn in bed gekropen. Ik viel als een blok in slaap.Woensdag, 14 oktober 2020

Dinsdag 13-10-2020. Tijd 8.10 uur gewicht 75,6 kg. 

Dinsdag 13-10-2020. Tijd 8.10 uur gewicht 75,6 kg. 

Het muurtje, dat ik onder water aan het bouwen ben, is ingestort. Ik lag al te lang in het water om gelijk met de wederopbouw te beginnen. Morgen is er weer een dag. Alle benodigde stenen liggen nu in de vaart, morgen kan ik me dus helemaal aan de wederopbouw wijden. 


Er is een bod uitgebracht op de Volksboot 480 die bij de looierveiling is ingebracht. De biedprijs ligt nu dus op € 2,-! Er is nog een lange weg te gaan voordat de 'Koop Nu Prijs' van € 250,- wordt bereikt, maar er is tenminste belangstelling. Hij wordt altijd verkocht zelfs als er tijdens de veiling zaterdag-middag de 31 ste niet hoger wordt geboden en het bij die ene Euro blijft.


Met kraken in 't Steegje was ik wat gelukkig. Een score boven de 6000 punten en bovenaan. Rutte startte zijn speech en Ruud had het geluid zó hard staan, dat iedereen de maatregelen gehoord heeft. Dat wordt weer afzien voor een kroegen-tijger zoals ik.Maandag, 12 oktober 2020

Maandag 12-10-2020. Tijd 8.10 uur gewicht 76,7 kg.

Maandag 12-10-2020. Tijd 8.10 uur gewicht 76,7 kg.

 Na Tai Chi bracht ik nog wat spullen, die naar ons hotel in Italië moeten, naar het 'pakhuis.' Daar aangekomen bedacht ik: "Amsterdam is vlakbij, daar moet ik de verse spullen op looierveiling zetten, dus waarom rijd ik niet gelijk door?" Impulsief reed ik naar 'het Zwanenmeer' om daar te ontdekken dat ik noch die sleutels, noch de computer bij me had. Gelukkig was Yolanda thuis. Zij bracht me haar sleutels, maar de oude reserve computer durfde ik niet te gebruiken zonder Marco te raadplegen. Het opstarten is gedoe. Gelukkig konden er, van de te veilen objecten foto's gemaakt worden. Dat leverde weer andere problemen op, want verschillende artikelen waren al gefotografeerd en stonden soms zelfs al op de site. Een schattig verzilverd saus-pannetje op komfoor met waxinelichtje bijvoorbeeld stond al op de site. De vorige veiling was het niet te vinden. Het was toen in het pakhuis achtergebleven. Toen Yolanda van haar ziekenbezoek terugkwam heb ik haar daarom maar voor een lichte lunch bij Roezemoes uitgenodigd. Mijn voornemen om vandaag geen alcohol te drinken om mijn gewicht naar beneden te brengen lag toen gelijk in duigen, want bij sliptong hoort witte wijn. Na wijn wordt ik moe en heb dus daarna een uurtje liggen ronken.Vrijdag, 9 oktober 2020

Vrijdag 9-10-2020. Tijd 7.35 uur gewicht 73,6 kg (weegschaal Yolanda).

Vrijdag 9-10-2020. Tijd 7.35 uur gewicht 73,6 kg (weegschaal Yolanda).


Het lijkt er op dat Marco er eindelijk in geslaagd is de e-mail problemen op te lossen. Het heeft bijna de hele morgen geduurd, maar nu kan ik weer mail naar Nello, die de honneurs in het hotel waarneemt, sturen. Ook Facebook is opgeschoond. Daar had ik verschillende adressen en soms kon ik niet bij mijn eigen account. 


's Middags voor het eerst met Fred Renkema bij de Groene Brug gebridged. Hij is erg leergierig en vind het prettig als ik hem op foutjes wijs. Het is nu aan mij om de aanwijzingen op een aangename manier uit mijn strot te krijgen, want soms schort het daaraan. We scoorden 46,48% en bezetten daarmee de 8ste plaats.


De  Casanova's 

Je krijgt een bioscoopkaartje gratis bij de Beren in Noord als je een 3 gangen menu neemt. Het eten is verrukkelijk! Vooraf eendenborst, als hoofdgerecht kozen we varkensprocureur met frites en een kaasplankje toe. Inclusief de bios € 28,-. Daarbij kwam nog mineraalwater en wijn, maar toch heel erg goedkoop en een kwaliteit die ze leveren. De film Casanova's begon om 9.15 uur. Het was de enige film die nog niet uitverkocht was en bleek een schot in de roos. Het is een hilarische Nederlandstalige komedie. We hadden een heerlijk ontspannen avond, maar als je na afloop de bioscoop uitkomt en alles gesloten vind, werkt dat als een koude douche.Donderdag, 8 oktober 2020

Donderdag 8-10-2020. Tijd 8.35 uur gewicht 75,5 kg.

De  hele nacht op geweest om naar het debat tussen de kandidaten voor het vicepresidentschap van Amerika, Kamala Harris en Mike Pence te kijken. Op TV werd  dit niet uitgezonden. Het duurde 'n kwartier voordat ik het op de computer gevonden had. Ik viel er toen middenin, wilde vanaf het begin kijken en kreeg daarbij allerlei voorbeschouwingen te zien. Voordat ik daardoorheen gescrold was, was het een half uur later. Het liep tegen zessen voordat ik eindelijk insliep. Deze dag  begon dus met 2,5 uur slaap.


In de regen verder aan mijn mosselrif gebouwd. Vandaag werden er weer 6 stenen aan dat onderwatermuurtje toegevoegd. IJskoud genoegen beleef ik aan die bouw, maar vanmorgen na het bad was ik even de weg kwijt. De TV haperde sprong weer aan en ik wist even niet wat te doen. In paniek belde ik Yolanda en vertelde dat ik wat verward was. Gelukkig was het na dat gesprek over. Toch baart het me zorgen. Zou het aan die ijskoude zwempartij en het warm bad daarna of aan het slaaptekort liggen? Ik gaf de planten water en probeerde, na wat gegeten te hebben, te rusten en voor ik het wist was het al bij drieën. Geen idee waar al die tijd gebleven is. De vaat van gisteren stond er nog en om 4 uur moest ik bij de tandarts zijn. 


Peter van Splunter speelde voor corona in ons viertallen team. De externe viertallencompetitie is opgeschort. Bridgen op de club doet hij niet, want zijn partner Jan Haazelager is voorzichtig. In de tandartsstoel zag ik hem na maanden eindelijk weer. Hij maakte mijn hele gebit schoon en polijstte mijn zwarte tand. Eén voortand in mijn onderkaak staat iets naar achteren. Doordat mijn onderlip alle overgebleven voedsel naar die tand veegt, verkleurt hij en wordt zwart. Ik heb een heel klein borsteltje om ook die tand te poetsen, maar dat is niet voldoende. Peter stelde een beugel voor om die tand in het gareel te krijgen, maar om op mijn 78ste met een beugel te gaan lopen leek me niks. Dan maar een zwarte tand.


De praktijk van Peter ligt bij winkelcentrum Boven 't IJ. Daar heb ik gelijk bij Specsavers mijn groene bril, die verbogen was, laten repareren. Een gratis service waar ik nu al voor de 2e keer gebruik van heb gemaakt. Ook ging ik bij de bank langs, want mij bankpas is niet aangekomen. Het was te laat om nog te gaan werken dus viel ik gelijk bij Yolanda binnen die net hutspot opzette. Ze had er wat minder aardappels ingedaan. Door de veranderde verhoudingen zat hij boordevol zacht mals vlees en was aan de nattige kant, maar overheerlijk.


Bij het bridgen dacht ik dat  we slecht gescoord hadden, maar we werden na Bert van Herk en Maarten Stoffels die met 63,33% de eerste plaats bezetten 2e met 58,67%. We dronken nog wat en lagen om één uur in bed. Morgen komt Marco me weer met allerlei computer problemen helpen.