de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Vrijdag 24 april 2020. Tijd 6.00 uur gewicht 74,0 kg (weegschaal Yolanda). 

Vrijdag 24 april 2020. Tijd 6.00 uur gewicht 74,0 kg (weegschaal Yolanda). 

Zou ik Corona gehad hebben? Ik kan het me nauwelijks voorstellen, maar vanmorgen startte de ontwikkeling van een koortslip. Kennelijk ben ik te heet geweest. Aangezien één soort hitte, sinds het thuisblijf-advies, nauwelijks aan bod kwam, moet die verhoging een andere oorzaak gehad hebben. Zou dat Corona kunnen zijn? De temperatuur, onder mijn tong gemeten, is nu 36,4 graden dus als ik koorts had is het nu over. Kuchen en niesen doe ik regelmatig, maar iedereen proest soms, zelfs al valt er weinig te lachen. Het is raadselachtig, maar zou het kunnen dat...


Met mijn 78 jaar behoor tot de risicogroep. Overgewicht heb ik ook, al is het, ten opzichte van de 1,66 meter waartoe ik gekrompen ben, slechts 10 kilo. Toch heb ik er, mocht het virus in me rondgewaard hebben, niets van gemerkt. Symptomen had ik niet, dus als ik besmet was en bij toeval door het medicijn dat ik gebruik tegen Corona beschermd werd, is er een middel voor ouderen zoals ik. 


Voor mijn drankneus krijg ik een behandeling met antibiotica. Daartoe moet ik 2 keer per dag een pil slikken. Als, met de nadruk op als, dat medicijn me extra hulp bij de opbouw van immuniteit tegen het Coronavirus bood, zou het middel de risicogroep misschien kunnen beschermen. Enkel een test kan uitwijzen of ik besmet ben geweest. Tests zijn niet voorhanden, dus zullen we het waarschijnlijk nooit te weten komen. Jammer deze wetenschap had de wereldeconomie kunnen redden.


 terug