de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Vrijdag 8 mei 2020. Tijd 7.45 uur gewicht 75,6 kg.

Hoera! 'De Groene Brug' speelt op StepBridge! Geweldig dat je weer in clubverband kunt spelen, want 1,5 meter afstand is moeilijk in kaartland. Iedereen neemt die kaarten in handen dus zijn ze een grote besmettingsbron. Je zou met schermen moeten werken en handschoenen dragen om de risico's op overdacht in te dammen. Het is Yolanda uiteindelijk toch gelukt genoeg paren op te trommelen om aan bridgen op internet mee te doen. Dat valt om de dooie dood nog niet mee. Sommigen kunnen niet omdat ze op de camping zijn waar geen wifi is. Anderen kunnen niet met de computer omgaan, weer anderen hebben geen computer, of doen niet mee omdat ze bang zijn dat er vals gespeeld wordt. Je zou namelijk, via telefonisch contact, elkaar je kaart kunnen verraden. Wie zó'n behoefte aan de eer heeft, mag van mij winnen, er staat niet op het spel en het belangrijkste is dat je weer contact met de clubleden hebt. Op de valreep zaten toch 16 man achter hun scherm om de eerste wedstrijd van 'Yolanda's internet bridgeclub' te spelen. 


Het leuke was dat iedereen in één lijn is geplaatst. Daardoor treden 'zwakkere' spelers nu ook tegen de 'sterkere' aan. Het resultaat was verrassend. De zogenaamd sterken werden met over macht door de 'zwakkeren' verslagen. Yolanda en ik eindigden met 45,14% net boven Anne Veldhuizen, Erik van Praag, Elisabeth Hanga en John van der Does die een verdienstelijke 43,75% scoorden. Advocaat Peter Plasman sprokkelde met Peter Limbach, net als Adriaan Poppel en Joska van Houtum, 47,92% bij elkaar. Felicitaties voor Ineke Horbach en Jaap Harryvan met hun 2e plaats! Zij scoorden 60.42%. Bovenaan met eindigden Wil Bouman met ConnyKoo (die ik niet kan thuisbrengen) met 63,89%. Het was een gezellige middag. Om meer deelnemers te vinden kan iedereen voor € 10,- tot 1 september lid van De Groene Brug worden en meedoen. Mochten we volgende week weer met 16 man zijn, dan heb ik Yolanda voorgesteld 7 ronden te spelen zodat alle paren elkaar dan tegenkomen. De vraag is spelen we dan 21 spellen in 7 rondes van 3, of 7 keer 4 spel? Moet je de deelnemers polsen of voor een 'faite accompli' stellen?


Crisis! Yolanda en ik zijn in een stramien van Stepbridge, koken, zonnen, lezen en TV kijken beland. Beweging hebben we niet meer en dat wil ik niet. We moeten proberen nóg spannender dingen te doen en zeker meer bewegen. Op het voorstel om te gaan wandelen of fietsen reageerde ze niet enthousiast, maar toen ik zei dat er al 20 jaar een opvouwbaar plastic zeilbootje in de schuur lag opgeslagen was ze meteen enthousiast. Morgen gaan we proberen of het geval nog in elkaar te zetten valt. Na al die jaren opgevouwen te zijn geweest, verwacht ik dat het plastic scheurt als je het uit elkaar trekt en dan zal lekken. Het zal mij benieuwen. 


 terug