de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Donderdag 11 juni 2020. Tijd 7.40 uur gewicht 75,5 kg. 

Donderdag 11 juni 2020. Tijd 7.40 uur gewicht 75,5 kg. 

Het was enig met die eenden, maar ik heb me wat aangehaald. Ze schijten het hele terras onder en zijn niet meer weg te slaan! Die vrouwtjes eend blijkt heel gis. Ik heb haar in één dag geleerd dat ze enkel op het eilandje naast het huis eten krijgt. Ze stuurt de mannetjes het terras op. Die worden nu weggejaagd en dan zit zij parmantig op het eiland en wacht op de beloning, een korstje brood, omdat zij netjes op het eilandje is blijven zitten. Heel leuk, maar ze blijven aan de gang. Volgens mij spelen ze een spelletje met mij en daar wordt ik niet vrolijk van, want ze zijn wel 15 keer opnieuw het terras op gevlogen. Je glibbert gewoon weg op al die eendenstront en dat voor één ei!


Bij Tariq hebben we pittige spare-ribs oftewel in goed Nederlands krabbetjes besteld. Dat wordt om 7.15 uur gebracht. Een tikje haasten zal het worden, want we moeten om 19,45 uur de bridgecompetitie van Nieuwendam op Stepbridge spelen. Ik ga daarom nu vast de tafel dekken.


Bij de internet Step-competitie van Bridgeclub Nieuwendam werden we met 59,90% eerste. Aan de allereerste tafel tegen Belinda de Boer en Danièlle Bax scoorden we 3 keer 100% en door mijn stupiditeit 1 keer 0%. Abusievelijk opende ik met 1, terwijl ik met 1♣ had moeten beginnen. Inclusief 3 lengtepunten telde ik met de volgende hand 18 punten en dan moet je in het Looier biedsysteem reverse bieden.

♠ A 6

7

A Q J 6 3 

♣ A J 8 4 2

Er werd 1 tussengeboden en Yolanda doubleerde. Dat bod ontkent 8 of 9 punten. Ik word geacht mijn hand verder te omschrijven en bood na de pas van Belinda 2♣. Daarmee gaf ik maximaal 15 punten aan, terwijl ik er in ons systeem 18 telde. Yolanda wees ♣ af en bood 2. Zij gaf geen kracht aan en kan 0 tot 7 punten hebben. Belinda bood nu 2. Nu er een fit in was durfde en ik sterker was dan aangegeven durfde ik om een stop in te vragen door 3 te bieden. Yolanda had geen stop en was nu met haar 4 armzalige puntjes verplicht naar 4 te verhogen. Dat contract ging  kwetsbaar 3 down. Een verdiende nul! 


 terug