de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Dinsdag 21 juli 2020. Tijd 7.30 uur gewicht 74,8 kg.

Spaghetti met gehakt plus een gemengde salade en twee glazen wijn, heerkijk, maar weer net iets te veel zodat ik ben aangekomen, want ook 's middags heb ik wijn bij de lunch gedronken. Het is zo moeilijk om maat te houden, want ik moet heel langzaam afvallen. Te veel wijn helpt daar niet bij. Vandaag minder wijn en ook verder opletten.


De lunch bestond uit gemengde sla (waardoor wat noten en gerookte zalm was gemengd), Acqua di San Carlo met watermeloen na. Toen ik geen wijn wilde liet Nello de fles die op tafel stond ongeopend en haalde een beugelfles van wel anderhalve liter uit de koelkast. Hij had hem gekregen, maar wist niet meer precies van wie. Die fles zat nog half vol en ik was zó nieuwsgierig dat ik wilde proeven en vroeg of hij me een slokje wilde inschenken. Het was een erg droge wijn die wat op de Griekse Retsina leek. Ik installeerde me va het  eten in de rookkamer waar BVN de Belgische nationale feestdag versloeg. Optredens, voor genodigden die allen op 1,5 meter afstand van elkaar zaten. Daarna was er een concert. Het viel op dat de koningin elke keer een andere jurk aan had. Bij het buitengebeuren voor het paleis had ze een rode gebloemde jurk met bijpassend mondkapje aan. Bij het concert droeg ze een rode robe met rood mondkapje en later zak ik op het Belgische journaal dat  ze 's morgens bij een bezoek aan een door corona zwaar getroffen verzorgingshuis weer iets anders aan had. Het koninginnenschap bestaat kennelijk uit het je snel te kunnen omkleden, want ik kreeg de indruk dat er nauwelijks tijd verstreken was van het moment dat ik der op haar naaldhakken, via de kasseien, naar het paleis zag strompelen en het moment dat ze de koninklijke loge van het theater instapte, nauwelijks tijd verlopen was.


Tijdens het concert moest ik wel 5 keer plassen. Een goed teken, want zó zal ik wel afvallen. 's Avonds schotelde Nello ons echter een heerlijke bonenschotel voor vol paddestoelen en met gehaktballetjes van kip er doorheen. Dat was zware kost en ik wist niet zeker of het met dat afvallen zou lukken, want ik liet me de rode wijn die op tafel stond eveneens goed smaken. 


 terug