de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Zaterdag 25 juli 2020. Tijd 7.50 uur gewicht 74,1 kg.

Zaterdag 25 juli 2020. Tijd 7.50 uur gewicht 74,1 kg.

Het valt me tegen dat ik met slechts 2 keer eten toch aangekomen ben. Het kan zijn dat de Engelse drop, waarmee ik probeer mijn kuch te bestrijden, daaraan mede debet is. Het is in deze tijd zó vervelend dat ik blijf kuchen en rochelen. Dat kun je als gastheer van een hotel niet maken. 


Vanmorgen naar Massa gereden om geld te storten; mijn gestoomde kostuum op te halen en een verloopstekker voor de Apple computer te kopen. De stomerij bleek dicht op zomerse zaterdagen. Na de lunch heb ik de orchideeën ontluist. Daar heb ik me de hele middag mee beziggehouden. Tijdens zo'n 'domme' bezigheid kun je heerlijk fantaseren. Ik worstel met mijn leeftijd. Als je 78 bent, ben je een man van de dag. Deze verkoudheid, die me in het begin aan Corona deed denken, heeft me de ogen geopend. Het hotel exploiteren wordt op mijn leeftijd te riskant. Het moet verkocht worden en de enige die ik ken en geschikt acht, blijkt Nello te zijn.


Nello mist kapitaal, dan moet je naar een modus zoeken om het toch mogelijk te maken. Hij heeft nu 12 jaar ervaring, de job is op zijn lijf geschreven, maar wil hij een verlieslijdende zaak overnemen? Hoe zou ik hem kunnen verleiden? Ik besloot hem de Italiaanse BV, die heel veel schuld aan de Looier BV heeft voor één Euro aan te bieden. Het onroerend goed (hotel en villa) zijn kapitalen waard, maar onverkoopbaar. Die zouden dan als onderpand van de lening kunnen dienen tegen een percentage van 0,2%. Aflossing per jaar op maandelijkse basis € 200,- minimaal. Dat  moet behapbaar zijn. Er  mag boetevrij meer worden afgelost.


Eerst belde ik Yolanda. zij vond het ook een goede oplossing. Later vertelde ik het Bertilorenzi (mijn accountant). Die bood gelijk € 2,-.


 terug