de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Donderdag 8-10-2020. Tijd 8.35 uur gewicht 75,5 kg.

De  hele nacht op geweest om naar het debat tussen de kandidaten voor het vicepresidentschap van Amerika, Kamala Harris en Mike Pence te kijken. Op TV werd  dit niet uitgezonden. Het duurde 'n kwartier voordat ik het op de computer gevonden had. Ik viel er toen middenin, wilde vanaf het begin kijken en kreeg daarbij allerlei voorbeschouwingen te zien. Voordat ik daardoorheen gescrold was, was het een half uur later. Het liep tegen zessen voordat ik eindelijk insliep. Deze dag  begon dus met 2,5 uur slaap.


In de regen verder aan mijn mosselrif gebouwd. Vandaag werden er weer 6 stenen aan dat onderwatermuurtje toegevoegd. IJskoud genoegen beleef ik aan die bouw, maar vanmorgen na het bad was ik even de weg kwijt. De TV haperde sprong weer aan en ik wist even niet wat te doen. In paniek belde ik Yolanda en vertelde dat ik wat verward was. Gelukkig was het na dat gesprek over. Toch baart het me zorgen. Zou het aan die ijskoude zwempartij en het warm bad daarna of aan het slaaptekort liggen? Ik gaf de planten water en probeerde, na wat gegeten te hebben, te rusten en voor ik het wist was het al bij drieën. Geen idee waar al die tijd gebleven is. De vaat van gisteren stond er nog en om 4 uur moest ik bij de tandarts zijn. 


Peter van Splunter speelde voor corona in ons viertallen team. De externe viertallencompetitie is opgeschort. Bridgen op de club doet hij niet, want zijn partner Jan Haazelager is voorzichtig. In de tandartsstoel zag ik hem na maanden eindelijk weer. Hij maakte mijn hele gebit schoon en polijstte mijn zwarte tand. Eén voortand in mijn onderkaak staat iets naar achteren. Doordat mijn onderlip alle overgebleven voedsel naar die tand veegt, verkleurt hij en wordt zwart. Ik heb een heel klein borsteltje om ook die tand te poetsen, maar dat is niet voldoende. Peter stelde een beugel voor om die tand in het gareel te krijgen, maar om op mijn 78ste met een beugel te gaan lopen leek me niks. Dan maar een zwarte tand.


De praktijk van Peter ligt bij winkelcentrum Boven 't IJ. Daar heb ik gelijk bij Specsavers mijn groene bril, die verbogen was, laten repareren. Een gratis service waar ik nu al voor de 2e keer gebruik van heb gemaakt. Ook ging ik bij de bank langs, want mij bankpas is niet aangekomen. Het was te laat om nog te gaan werken dus viel ik gelijk bij Yolanda binnen die net hutspot opzette. Ze had er wat minder aardappels ingedaan. Door de veranderde verhoudingen zat hij boordevol zacht mals vlees en was aan de nattige kant, maar overheerlijk.


Bij het bridgen dacht ik dat  we slecht gescoord hadden, maar we werden na Bert van Herk en Maarten Stoffels die met 63,33% de eerste plaats bezetten 2e met 58,67%. We dronken nog wat en lagen om één uur in bed. Morgen komt Marco me weer met allerlei computer problemen helpen.


 terug