de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Woensdag 6 februari 2019. Tijd 8.45 uur, gewicht 76,4 kg.

Weer zo'n dag achter de computer. Op 15 februari aanstaande lopen de gekochte calls af. De onderliggende aandelen moet ik vóór die tijd inkopen, want daarop heb ik calls uitgeschreven en premie ontvangen. Nu ik mijn volledige leencapaciteit benut heb, wordt dat terugkopen problematisch. Het lijkt er op dat ik, in mijn streven naar maximaal rendement, mijn hand 'lichtelijk' overspeeld heb. Nu moet ik het ene gat met het andere stoppen. Van vanmorgen vroeg tot bij zessen vanavond ben ik in touw geweest om alles op orde te krijgen. Ik heb een lijst aangelegd van aandelen waarop ik nu risico loop. Die moet ik goed in de gaten houden, want als ze te veel stijgen krijg ik die geschreven puts niet en kom ik aandelen tekort. Ik ben dan verplicht hogere puts schrijven, maar dat gaat ten koste van mijn marge en die is door mijn hebberigheid al ver onder een veilig minimum gedaald.


Na 'De Wereld Draait Door' ga ik naar Tai Chi. Die oefeningen moeten me ontspannen. In Lucky, waar ik vooraf een thee drink, staat nog steeds een pilsje op Pauls favoriete plaats aan de bar. Een flakkerend elektrisch kaarsje naast het glas heeft de intentie om hem te gedenken mooi weer. Bij de oefeningen voel ik me opgeblazen, benauwd en warm. Om wat lucht te krijgen schuif ik mijn stropdas naar beneden, maak het bovenste knoopje van mijn overhemd los en rol mijn mouwen op. Na zo'n onverwacht sterfgeval bekruipt ook mij de angst snel aan de beurt te komen, al lijk ik zo gezond als een vis. Paul was 12 jaar jonger dan ik. Ik moet mezelf dwingen de Tai Chi oefeningen te blijven volgen en ben opgelucht als het uur voorbij is. In Lucky vind ik geen aanspraak. Iedereen zit in het rookhok. Jet zijn voornamelijk jongelui en ik voel me alleen daar aan de bar een ouwe lul.


In 't Steegje, waar ik mijn geluk daarna beproef, zit Frans aan de bar. Hij heeft ooit zijn hele doopceel gelicht. Ik ga naast hem zitten. Hij knipoogt regelmatig en het lijkt alsof we een verstandhouding hebben. Daarover heb ik dan mijn vragen. Is het naast Maurizio een tweede 'cock teaser?' Frans koopt sigaretten en nodigt me uit om met hem naar het rookhok te gaan. Er is een jongen de bar binnengewandeld die geweigerd wordt. Hij moet weer naar buiten, maar blijft rondhangen, loopt op Frans toe en start een praatje, terwijl ik naar dat rokershok binnenga. 


Er zitten een stel en een vrouw die ik ken. Zij heeft 2 kinderen, zegt biseksueel te zijn, maar vertelde nog nooit van een vrouw genoten te hebben. Frans komt maar niet opdagen. Ik voel als niet roker opgelaten en ga de bar weer binnen. Die jongen die niet binnen mocht, schijnt handtastelijk geworden te zijn. Daardoor kon Frans niet komen. Hij is nu de deur uitgezet, maar blijft op het terras rondhangen. Andries gaat naar buiten en belt de politie. De jongen schijnt helemaal niet op het Baltimore plein te mogen komen, omdat hij regelmatig mensen lastig valt. Met Frans wordt het niks en ik ga naar huis om Jinek te kijken.


 terug