de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Zaterdag 9 februari 2019. Tijd 6.40 uur, gewicht 77,7 kg.

Verliezen teisterden de beurs gisteren. Een slapeloze nacht was het gevolg. De marge van de Looier werd negatief en had gedwongen verkopen tot gevolg. De papieren winst van een half miljoen, die de Looier tussen 28 december van vorig jaar en 25 januari van dit jaar, boekte verdween als sneeuw voor de zon. De portefeuille ligt er zelfs slechter bij dan een maand geleden, want nu heb ik een schuld aan de bank en omdat ik gedwongen heb moeten verkopen is mijn papieren verlies in een daadwerkelijk verlies veranderd. Het zal een hele toer worden om dat weer bij te spijkeren, maar gelukkig ben ik optimistisch van aard.


De hele dag was ik bezig strategieën te bedenken om de Looier uit deze financiële problemen te redden. Erg meer dan afwachten kan ik niet doen. Als de optieseries februari aflopen heb ik beter zicht op de situatie. Alle put posities Wereldhave, die in februari aflopen, moeten doorgerold worden, want nog meer lenen van de bank kan ik me niet permitteren. Ik hoop dat ik maandag nog genoeg marge heb om dat te realiseren.


Mijn brunch bestond uit het blikje knakworstjes uit het kerstpakket en het blikje tomatensoep. Voor het diner besloot ik een oliebol uit de diepvries te halen en daarmee zou ik het vandaag dan moeten doen. Natuurlijk redde ik het niet en at ik bij Tariq niet één, maar twee kroketten. Tariq verkoopt 6 verschillende soorten: 

'n Vlees kroket. Daar kunnen ze van alles in stoppen. 'n kalfskroket, een kroket van Dobben, een van rundvlees en de andere keuzes die hij heeft ben ik vergeten. Misschien is daar ook een vega bij. Ik moet het hem morgen vragen. Om te kunnen vergelijken moet je er minstens 2 nemen. Ik had dus een geldige reden om er niet één, maar 2 te bestellen. Ze werden gelijk geserveerd. De vleeskroket was langer dunner en donkerder bruin, die van Dobben was dikker en lichter van kleur. Het is, als ze zo heet zijn moeilijk te bepalen welke van de twee het lekkerst is. Uiteindelijk bleek die van Dobben naar mijn smaak iets pittiger gekruid. Morgen probeer ik 2 andere. Uiteindelijk kom ik dan te weten welke naar mijn  smaak het beste is. Ik hoop dat het een vegetarische wordt, dan doe ik tenminste ook nog wat voor het milieu.


 terug