de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Vrijdag 8 februari 2019. Tijd 6.05 uur, gewicht 75,9 kg (weegschaal Yolanda).

De boerenkool quiche ,die Yolanda gisteren voor Pieter Peters, zichzelf en mij serveerde, was om je vingers bij op te eten en is helemaal op gegaan. Gelukkig kregen we hulp van iemand die een zaal gehuurd had en het inloop spreekuur regelde, anders was ik nog meer aangekomen. Later kwam er nog een stuk van een buurtagent waar ik mijn ogen niet van af kon houden, maar dat staat buiten mijn gewicht. Ik vermoed dat mijn eigen weegschaal 76,9 kg, 'n kilo hoger aangegeven zou hebben. 


Wereldhave is onderuit gegaan. De gepresenteerde cijfers vielen zwaar tegen. In het 4e kwartaal is er verlies geleden. Het aandeel, waarvan de koers op 30 januari nog € 29,34 aantikte, sloot gisteravond op € 25,25 een daling van bijna 14%. Mijn eigenwijze arrogantie, die dacht zaken beter te zien dan ING, is afgestraft. De Looier werd de dupe. Wereldhave belegt in onroerend goed. Het verwachtte resultaat over 2019 ligt tussen de € 2,75 en € 2,85. Over 2018 werd aan winst nog € 3,33 geschreven. Ze googelen met cijfers door over 'nettoresultaat' (- € 55,6 miljoen), het 'indirecte resultaat' (- € 202,3) en het 'directe resultaat' dat als percentage (-2,3%) wordt gegeven, te berichten. De huurinkomsten zullen dalen door het stoppen met de activiteiten in Finland. De portefeuille van de Looier heeft nu een negatieve marge en er moet accuut verkocht worden. De hele morgen ben ik aan het puzzelen geweest om er op een zo voordelig mogelijke manier uit te komen. 


's Middags speelde ik met mijn vaste partner Peter Kee. We spelen in de B-lijn. Ik kreeg prachtige handen en mocht veel spelen. We scoorden op de 2e tafel 4 keer 100% en ook de rest van de middag liep het gesmeerd. Resultaat: 69,1% nog net onder de 70%, want als je dát percentage scoort, moet je aan het groepje plakkers, waarmee we gewoonlijk nog wat napraten, een rondje geven.


 terug