de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Zondag 10 februari 2019. Tijd 7.45 uur, gewicht 77,2 kg.

Zondag 10 februari 2019. Tijd 7.45 uur, gewicht 77,2 kg.

Gelukkig toch nog 'n halve kilo kwijt. Het houdt niet over, maar het is beter dan zwaarder worden. Ik ga naar beneden, zeef de stukje houtskool uit de as en steek de open haard aan. Tot elf uur aan mijn blog gewerkt. Toen kreeg ik trek en warmde de oliebol, die al uit de diepvries gehaald was, in de oven op. Stom, maar nadat de oven voorverwarmd was om de oliebol op te warmen, vergat ik de wekker te zetten en schreef verder aan mijn blog. Opeens realiseerde ik me dat die 6 minuten wel erg lang duurden. Ik liep naar de oven en ontdekte mijn vergissing. Er leek niets aan de hand tot ik mijn bek bijna brandde. Na 6 minuten kun je zo'n bol uit de oven probleemloos eten, maar nu was hij heet. Ook de korst was steviger, maar hij was nog prima eetbaar. Ik liep nog even na wat er uit het kerstpakket was overgebleven en stuitte op een cake. Ik wilde daar eigenlijk mijn diner van maken, maar proefde en was toen verkocht. Achter elkaar werd de hele cake naar binnen gewerkt.


Nadat ik wat eet wordt ik slaperig en na een nacht van 5 uur wil ik nog wel even gestrekt. Ik legde de laatste plank van het terras op het vuuren probeerde een groot blok boomstam in de kachel te schuiven. Het paste niet. Omdat ik toch niet van plan was weg te gaan besloot ik het toch in zijn geheel te vervranden. Ik paste en meette tot het blok er op een klein stukje na helemaal in zat, schoof daarna 2 fauteuils aaneen en sliep genietend van het warme vuur in.


Het aantal verschillende kroketten dat Tariq verkoopt blijkt niet 6, maar 7. Nu mijn diner al verslonden was, kon ik mijn kroketten-test voortzetten. Er zijn ook kip-, goulash- en saté-kroketten. Vandaag heb ik de kip en vegetarische met elkaar vergeleken. Het voornaamste verschil zit hem in de kleur. De ragout in de 'vega-kroket' heeft groene spikkels terwijl de kip-variant vanbinnen egaal beige gekleurd is. Ik zou eigenlijk wel eens een blindtest willen organiseren om te onderzoeken wie die smaken geblinddoekt uit elkaar kan houden. Ik ben heel nieuwsgierig naar de uitslag. Het percentage kip of groente ten opzichte van de ragout is natuurlijk ook erg klein. Door de vleeskroket zit bijvoorbeeld slechts 10% fijngemalen vlees. Voorlopig leek me de 'groenten-kroket' lekkerder dan die waarin kip verstopt was.


Tariq noemt die 'vega-kroket' consequent groenten-kroket. Waarschijnlijk is er voor de ragout vleesbouillon gebruikt en mag hij daarom niet vega genoemd worden. Dat is misschien de reden dat er zo weinig smaakverschil tussen die kroketten zit. De volgende test wordt waarschijnlijk woensdag gedaan. Saté en goulash lijken me onvergelijkbaar van smaak te verschillen. Dan kun je moeilijk spreken van lekkerder. Pinda's smaken nou eenmaal anders dan paprika. Toch wil ik weten of ook daarbij de smaak van de ragout zó overheersend is dat je weinig uitgesproken pinda of paprika proeft. Als er niets anders op mijn pad komt horen jullie het woensdag.


 terug