de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Zondag 10 maart 2019. Tijd 6.05 uur, gewicht 75 kg.

Zondag 10 maart 2019. Tijd 6.05 uur, gewicht 75 kg.

Hoera ik weeg opnieuw 75 kg! Vandaag kan ik doorpakken! Ik eet hetzelfde als gisteren: 3 walnoten als ontbijt, een appeltje als ik trek krijg, 's middags voor de lunch één van de laatste oliebollen, misschien een ijsje mocht ik daar tegen vieren behoefte aan hebben en een carpaccio in 't Steegje als diner. De koffie toebroek is bijna op en kan ik drinken om wakker te blijven en thee, wijn en bier om genoeg vocht naar binnen te krijgen. Mijn verwachting is dat ik dan opnieuw 5 ons gewichtsverlies kan registreren. Op naar de 67kg, want nu ik 1 meter en 67 cm meet, is het ideale gewicht 67 kg. Ik heb nog een hele weg te gaan. 


De regen plettert op het dak en ik ga gelijk naar beneden. Het grote houtblok dat gisteravond op het vuur gegooid werd brandt nog. Ik maak het trekgat vrij van as, leg takken-resten tegen het smeulende blok, stop er een kurkdroog houtje uit één de zakken aanmaakhout, die ik van Tariq kreeg, tussen en sluit het schuifraam. Binnen twee minuten vlamt het vuur weer vrolijk en kan de glazen deur weer omhoog geschoven worden om meer van de aangename warmte die zo'n houtvuur verspreidt te kunnen genieten. Daarna pak ik de computer en begint te schrijven. 


Mijn zuster Louise is heel creatief. Zij legde zich ooit toe op tekenen en schilderen, nam les en één van haar werken vond ik met zoveel schwung en snelheid geschetst, dat ik het kocht en in mijn collectie opnam. Nu ik ruimte mis om ervan te genieten leek de veiling, waar ook Louises kinderen aanwezig zullen zijn, een mooi moment om de schets aan te bieden. Hopelijk krijgen ze niet al te veel tegenbod van mensen die de kwaliteit van deze tekening onderkennen maar er geen emotionele binding mee hebben. Het glas is jammergenoeg gebarsten. De lijst met passe-partout meet 52 bij 83 cm. Omdat familie in de gelegenheid gesteld moet worden deze tekening te kopen, wordt hij niet bij de aanbiedingen op de site getoond. Hij heeft op de veiling een startprijs van één en een richtprijs van 85 Euro.  


In 't Steegje maakte ik  een afspraak met John. Woensdag eten we samen in Portofino. Hij beloofde me zeker te komen. Ook ik zal er zijn en hopelijk zit ik niet alleen te eten. Er zijn nu al zoveel afspraken niet doorgegaan. Overigens belde de Duizenddichter me toen ik aan de carpaccio zat op. Hij was in Frankfurt, had mijn bericht op zijn telefoon net gezien en wilde op mijn verjaardag komen. Hij klonk teleurgesteld toen hij hoorde dat hij niet bij me kon blijven slapen. Ook vroeg hij zich af of ik werk van hem ging veilen. Zou hij mijn blog lezen of het aan hem toegeschreven schilderij van 'n chrysant op de antiek-pagina van de site hebben gezien? Waarschijnlijk niet, anders had hij wel gezegd dat hij dat gemaakt heeft. 


Na bij Tariq een Crodino gedronken te hebben ben ik naar huis gegaan om me met een 'Midsummernight Murder' te amuseren.


 terug