de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Zaterdag 9 maart 2019. Tijd 7.25 uur, gewicht 75.6 kg.

Zaterdag 9 maart 2019. Tijd 7.25 uur, gewicht 75.6 kg.

Het is de laatste 2 dagen toch niet gelukt gewicht kwijt te raken. Waar kom ik in hemelsnaam van aan? Zijn het de snacks tussendoor of is het de wijn? Iets moet het zijn wat me keer op keer als ik bij Yolanda ben doet aankomen.


Vandaag eindelijk voor de open haard een krantje gelezen. Dat gebeurt zelden, er ligt dan ook een hele stapel Financiële Dagbladen die nog uitgeplozen moeten worden. Daar kom ik waarschijnlijk nooit meer aan toe, maar als ik er voor ga zitten, dan spel ik de meest recente krant helemaal uit. Vandaag vielen er 2 artikelen op. 


's Wereld Beste Bridger geschorst wegens doping gebruik. Het FD schreef: "De Noor Geir Helgemo, die de ranglijst van 's werelds beste bridgers aanvoert, is door de World Bridge Federation geschorst nadat hij positief testte op 2 verboden stoffen: synthetische testosteron en clomifene, een vruchtbaarheidsmiddel voor vrouwen. De bridgebond is lid van het Internationaal Olympisch Comité en houdt zich aan de antidopingregels van die organisatie, ongeacht of de verboden stoffen invloed hebben op prestaties. Het is onbekend waarom Helgemo de verboden middelen gebruikte en of hij er voordeel van heeft gehad. Uit onderzoek onder schakers is gebleken dat winnaars van schaaktoernooien hogere testosteronniveaus hebben dan verliezers." Als er bij wielrennen doping geconstateerd wordt, staan er maanden artikelen in de kranten. Had ik het Financieel Dagblad niet gelezen, dan was dit nieuws me ontgaan! Zelfs in het Bridgeblad van Maart is er niet over geschreven. Schande! 


Het tweede artikel 'Airbnb richt zich op hotels' bood mij perspectieven. Albergo Ristorante was al eens door hen benaderd, maar ik leefde in de veronderstelling dat ze op vakantiehuizen gefocust waren. De krant maakte me duidelijk dat ik me als een haas voor hun diensten melden moet. 'Hoteltonight' wordt namelijk door Airbnb overgenomen. Deze bookingssite richt zich op Millennials. Zij maken er gebruik van omdat de app last minute kortingen aan snelle beslissers biedt. Voor Airbnb zijn last minute boekingen bij verhuur moeilijk. Om dat gat te vullen richtten zij zich al op de markt van kleinere bed & breakfast hotels. In die hoedanigheid is ook Albergo Ristorante San Carlo benaderd. Daarvan was ik me niet bewust, maar die misser ga ik proberen zo snel mogelijk recht te zetten.


Voor mijn avondeten fiets ik naar 't Steegje waar ik de carpaccio neem. Daar zitten enkel wat pijnboompitten en blaadjes rucola bij en daar kom je niet van aan. Ik bestel wel een thee, krijg daar een koekje bij en dronk een glas rode wijn toen de schotel werd opgediend. Daarna fiets ik naar Tariq waar ik nog een thee neem. Het licht van de fiets doet het niet en het voelt ook wat onwennig met dat hoge zadel waarbij mijn voeten net bij de trappers kunnen. Ik heb wind tegen en in het donker zoek ik mijn weg. 


Om de aandacht voor mijn verjaardagsveiling levend te houden toon ik nu de ingekleurde huwelijksfoto van mijn ouders. Het is een bijzondere foto die, doordat ik vind dat het portret in de familie zou moeten blijven, niet bij de antiek-aanbiedingen is opgenomen. Hij heeft wel een richtprijs van € 37,50. Dat is de helft van de waarde die ik verwacht dat hij in een winkel zou opbrengen.

Originele foto's van dit formaat ±(30 bij 50 cm) uit 1929 zijn vrij zeldzaam en ik kan me voorstellen dat daarvoor ook buiten de familie belangstelling is. De startprijs bedraagt één Euro.


 terug