de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Maandag 11 maart 2019. Tijd 6.40 uur, gewicht 74,9 kg.

Eén ons is te weinig, ik had meer moeten afvallen. Bovendien ben ik al in bad geweest en heb ik me 35 minuten later dan gisteren gewogen. Dat ijsje na het bier had ik niet moeten nemen. Die druiven bij de noten zijn prima, maar als je meer eet dan de dag ervoor en je gebruikt de auto in plaats van de fiets, dan zal je dat niet helpen lichter te worden. Eén ons per dag afvallen zou prachtig zijn, maar ik denk dat ik eigenlijk nauwelijks gewicht verloren heb. Misschien ben ik zelfs iets aangekomen. Vandaag is de allerlaatste oliebol aan de beurt. Dan stap ik over op 'n broodje komijnekaas. Ik ben benieuwd of dat van invloed is, als ik er maar niet zwaarder van word. 


Yolanda bracht een palet aan smaken ter tafel. Geplukt rundvlees gecombineerd met sla en de eerste verse tuinboontjes. Daarbij aardappel-bitterballetjes. Er waren bijzonder veel verschillende ingrediënten gecombineerd. Het is opvallend dat dan toch zo'n smaak-symfonie gecomponeerd kan worden. De rucola was gecombineerd met druiven, Turkse olijven en snoeptomaatjes. Bij de zelf gedopte tuinboontjes, die wel klein waren, maar voor deze vroege groenten onverwacht harde schilletjes hadden, zaten spekjes. Zij nam weer veel te weinig en ik kan geen weerstand bieden tegen een zo mooi gecomponeerd gerecht. Ik zal het morgen op de weegschaal wel merken.


Spel 17, van de individuele wedstrijd die we deze avond speelden, bracht de gemoederen in beroering. Tom Out verweet Peter Kee met één punt en 'n fit niet bijgeboden te hebben. Toevallig had ik dat spel net gespeeld. Peter Kee is op vrijdagmiddag bij de Groene Brug mijn partner. Ik kon het daarom niet nalaten me ermee te bemoeien. Ik zal jullie de hand tonen:

♠ A Q J 7 4

A K Q 7

H 9

♣ H 4

Het openingsbod van Tom was 1 ! Die 22 hoge kaartpunten met 'n lengtepunt wil je je partner toch vertellen. Tom verwachtte geen pas, maar met 3 of minder punten en een fit is pas in Looier verplicht! Zelf fout openen en dan je partner (die correct biedt) verwijten dat hij het fout doet gaat mij te ver. Dus vertelde ik Tom dat hij niet met 1 maar met  2 had moeten openen. In 'Looier' open je een sans van 22/23 punten met 2! Hij was dat niet met mij eens. Hij vond een 2-2-4-5 verdeling geen sans-verdeling omdat er 2 dubbeltons in de hand zaten. Ik ben benieuwd hoe andere bridgers hierover denken. Het hele spel staat op de site en is via de volgende link te bekijken: https://www.looier.com/bridge/uitslagen

Kan iemand overigens op dit spel wel in 4 komen? Wie lukt dat?


 terug