de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Dinsdag 12 maart 2019. Tijd 6.55 uur, gewicht 74,6 kg (weegschaal Yolanda).

Dinsdag 12 maart 2019. Tijd 6.55 uur, gewicht 74,6 kg (weegschaal Yolanda).

Sperti aambeienzalf is de enige crème die er in mijn badtasje zit. Ik geloof niet dat de beschadigde huid van je anus erg veel verschilt van die van je lippen dus besluit ik dat product te gebruiken om mijn droge, door verbranding gebarsten lippen, soepeler te maken. Mijn lippen zijn nog steeds in slechte conditie door de aanvaring met die spuitende kroket. Het wordt iets beter en ik hoop dat ze morgenavond weer helemaal in conditie zijn, want dan heb ik een afspraak met John. We gaan eten bij Portofino en ik hoop op een leuke en in ieder geval spannende avond.


De spellen voor Ruitenboer zou ik voor bridgeclub Nieuwendam dupliceren. Pieter Peeters stuurde me een e-mail met een Lin-file. Het lukt me niet die mail naar de computer van de bridgeclub door te sturen. Het mailprogramma heb met veel moeite kunnen openen, maar Arjans mailadres werkt niet meer. Nu plaats ik de file op een stikkie en zet hem op het bureaublad. Dan doet zich een nieuw probleem voor, ik weet niet hoe zo'n file in het programma geïmporteerd moet worden. Onder de knop export verwachtte ik import, maar daar staat niks. Ik sleep de file op het programma, dan kan ik hem openen, maar andere opties heb ik niet. Arjan gebeld, niet bereikbaar. Gelukkig komt Marco Rump mijn computerman om elf uur. Hij zal me kunnen helpen. 


Marco bridget niet en kent het schud-programma dat kaarten in een vastliggende volgorde deelt al evenmin. Ook hij komt er in eerste instantie niet uit, maar dan opeens zien hij een import-knop tussen andere knoppen staan. Ik druk er op en er opent een veld waarin de file gesleept moet worden. Het werkt ik schud 2 spellen en besluit later het dupliceren te vervolgen.


Problemen met mijn e-mail, waarop nu mails binnenkomen waarin wordt medegedeeld dat het oude mailadres van Arjan gehackt is, worden opgelost en er wordt me uitgelegd hoe het aanbiedingen-programma in een uit te printen file kan worden omgezet. Zó kan ik een veilingcatalogus maken. Daarna worden dozen uitgepakt om artikelen, die geschikt zijn om op mijn verjaardagsveiling onder de hamer te komen, te fotograferen. Elisabeth en John hebben zich ziek gemeld enkel Sieglin Asraf is gekomen om te spelen. We komen één speler tekort. We bellen een tiental mensen, maar iedereen is, of verhinderd, of neemt niet op. Ineke, die graag reserve is, wordt uiteindelijk gebeld. Zij heeft gezegd dat ze niet meer met Sieglin wil spelen. Sieglin is een beginner en maakt fouten. Ineke kan daar niet tegen, wordt narrig en vind dat vervelend. Als je met vieren speelt, wissel je na een aantal spellen van partner om een gelijk speelveld te creëren. Dat vond Ineke prima, ze heeft echter geen vervoer, want haar man was naar de dokter en haar rijbewijs is eveneens verlopen. Yolanda was zo lief om haar op te halen.  

Marco en ik zetten de foto's van de gevonden spullen op de computer. Het duurste stuk dat we aantroffen was een platelen vaas van het Haagse merk Rozenburg. Daarvan staat een foto bij dit blog. Ooit was plateel in en bracht zo'n vaas een paar duizend gulden op. Die tijd lijkt voorbij. Als ik er mijn inkoopsprijs voor terug krijg, mag ik mijn handen dichtknijpen. Toch heeft deze vaas dezelfde kwaliteit als het schilderij van de zonnebloemen van van Gogh.


Als we met één tafel zijn, spelen we huiskamer bridge. Het aantal hoge kaartpunten wordt dan geteld en het paar met het minste aantal wordt daarvoor gecompenseerd. Ineke speelde de eerste 6 spellen met Sieglin en sprong op het eerste spel, na een zwak openingsbod van 2 door Sieglin, gelijk naar 4♠. Twee down en voor Yolanda en mij 12 International Match Points, kortweg IMP's genoemd. Uiteindelijk scoorden we op de overige spellen beiden 5 IMP's en was Ineke, door haar wilde actie, schuldig aan het verlies (met 17-5) van deze eerste ronde. Sieglin haalde na 18 spellen 57 IMP's en werd 2e. Ineke eindigde onderaan en Yolanda schoorde een paar IMP's meer dan Ineke.  


Aan de gewokte kip met groenten heb ik me weer overeten. Thee nam ik niet meer, want doordat ik de spellen voor Ruitenboer na het bridgen dupliceerde was het laat geworden. Alice heeft afgebeld. Toch wil ik er voor belangstellenden, mochten die langskomen, zijn. Die belangstellenden kwamen niet langs dus ging ik met de trein naar Almere. 


De bus zag ik voor mijn neus wegrijden en ik moest in de stromende regen 11 minuten op de volgende wachten. Het regende en waaide zó hard, dat het roestvrij stalen bankje van de abri kletsnat was. Ik besloot er toch op te gaan zitten. Mijn dikke winterse houtje touwtjejas zou het vocht wel tegenhouden. Die jas zat dubbel, daardoor ging ik op mijn broek zitten en had gelijk een natte kont. Bovendien waaide het zo hard, dat de regen van alle kanten spatte. Er was in die abri geen droog plekje te vinden en ik heb mijn paraplu toen maar opgezet. 


Bijna boven op station aangekomen, hoorde ik de Metro vertrekken. Gelukkig vertrok de volgende al 5 minuten later. Op het station was de eerste trein richting Almere een sneltrein die niet in Buiten stopte. De 2e was een trein die niet verder dan Stad ging. Daar moest ik op een sprinter wachten. uiteindelijk heb ik er anderhalf uur over gedaan. Dat moet ik de volgende keer beter regelen. Ik kijk op de reisplanner en zag dat ik die eerste trein naar Zwolle had kunnen nemen. Ik had dan in Weesp moeten overstappen en was in 39 minuten in Buiten geweest. 


In 't Steegje neem ik eindelijk een thee. Ik verwacht in de regen naar huis te moeten lopen, maar Gabor is zo vriendelijk me naar huis te brengen. Alleen bekijk ik Jinek en daarna de Wereld Draait door in de herhaling. Morgen moet het huis schoon, want wie weet komt John op bezoek om een afzakkertje nemen.


 terug