de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Woensdag 13 maart 2019. Tijd 7.45 uur, gewicht 75,8 kg.

Het startgewicht van vandaag is veel te hoog. Dat was na de uitbundige maaltijden die Yolanda me voorschotelde te verwachten. Doordat de ingrediënten die Yolanda gebruikt erg licht lijken, vergaloppeer je je toch. Met een afspraak in Portofino zal afvallen er vandaag evenmin inzitten.


De post brengt verheugend nieuws. Mijn rijbewijs kan ik bij de gemeente bestellen. Dat is snel, ik had met alle vertragingen die er zouden zijn verwacht dat ik het pas kon afhalen als ik al in Italië was. Opgetogen begin ik aan de schoonmaak. Bij de open haard liggen altijd gespatte stukjes houtskool. Het vuil van takken die voor de kachel neergelegd werden en een schoorsteen die lekt dragen ook niet aan de helderheid van deze intieme zithoek bij. Als het stormt slaat de wind de regen de schoorsteen in en die druppelt dan van de ombouw op het tegeltableau voor de haard. Nu wordt, nadat de afwas gedaan is, met soda dat tableau en de vloer ervoor gesopt. Ook de keuken wordt gepoetst en dan is het tijd om mezelf een beurt te geven. Ik laat het bad vollopen en ben net klaar met het optutten als de wekker gaat om me te waarschuwen dat het tijd is naar Portofino te gaan. Vlug bind ik de stapels kranten nog even bij elkaar, vertrek en loop klokke 7.30 Portofino binnen. 


John is er niet. Geen probleem. Ik vertel de kelner dat ik iemand verwacht, maar niet zeker ben of die wel komt en bestel een mineraalwater. Na een minuut of 10 begint het te kriebelen. Ik zit hier maar en als ik een blauwtje loop en straks alleen moet eten heb ik niks te lezen. Zal ik nog vlug een krant gaan kopen. Ik wil net opstaan als ik de rode rugzak van John zie langsfietsen. Gelukkig hij is er. We nemen een voorgerecht en na neemt hij koffie en ik een vers gemaakte tiramisu. 

Samen fietsen we naar mijn huis. Hij is er wel eens langsgevaren en bewondert het kastje met de zonnebril van Roy Jongeling. De open haard brand nog. We zitten tegenover elkaar, luisteren muziek, staren in de vlammen, maar tot intimiteit leidt dat niet. John is niet geïnteresseerd in dat aspect van mijn wezen. Jammer.


 terug