de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Zondag 7 april 2019. Tijd 5.35 uur, gewicht 76,2 kg.

Het is bijna 9 uur als ik uit mijn 2e slaap ontwaak. Ik loop een week achter met mijn blogs. Het is beter je emoties gelijk te verwoorden dus heb ik vannacht, toen ik wakker lag, mijn blog van zaterdag geschreven en op de site gezet. Mensen die ook over mijn belevenissen van afgelopen week willen lezen moeten maar naar de site toe gaan. Op looier.nl staat straks het hele scala. Ik ga daartoe nu kijken of ik me nog iets opmerkelijks van de afgelopen week herinner. De zon die door het raam in mijn ogen straalt hindert me, maar toch schrijf ik verder.


Wat maakt dat werken op zo'n computer je moe. Een 3e slaapje bracht uitkomst en over twaalven stond ik op, keek naar Buitenhof en ging naar 't Steegje voor een broodje. Vlado was er. Hij had eveneens behoefte aan gezelschap en gezelligheid. Hij had om 12 uur Ruud de keuken ingejaagd om goulash voor hem klaar te maken. Nu kwam ik voor een broodje warm vlees. Pinda-saus wilde ik niet en nu kreeg ik een droog onbeboterd broodje voorgeschoteld. Ik nam één hap en vroeg Wim of er ook boter af kon. Geen probleem. Ruud vertelde me later dat de klanten geen boter willen. Ik betwijfel dat. Als je pindasaus neemt kan ik het me voorstellen, maar het lekkere gaat er af als warm vlees niet sappig is.  


Het was gezellig en ik vertelde Vlado dat ik boodschappen moest doen bij Albert Heijn. Ik vroeg of ze daar het merk bier wat hij altijd drinkt verkochten. Hij zei dat hij dacht van wel en ik wist van hem een toezegging te ontfutselen om met mij te kijken of ik dat bier voor hem kon vinden zodat hij, als we eens een keer samen voor de open haar terecht zouden komen, zijn favoriete drank bij mij thuis kon drinken. Toen ik afrekende was hij in gesprek. In Albert Heijn kwam ik hem niet tegen en toen ik 's avonds na het journaal van 8 uur terug ging naar 't Steegje zat hij er nog. PSV had gelijk gespeeld en hij was blij.


Het werd een heel gezellige boel. Klaas had een gouden vingertje, trok zelfs aan de bel, toepte met Ruud, Theo, een Surinaamse jongen wiens naam me ontschoten is, en mij enkele spelletjes, waarbij we constant door een Surinaamse belaagd werden. Zij wilde ook meedoen, maar kende het spel niet. Ruud zag dat niet zitten en die Surinaamse jongen in eerste instantie evenmin, maar alle heren waren enigszins in haar geïnteresseerd en uiteindelijk werd besloten dat ze het derde potje mee kon spelen. Dat 3e potje is er nooit van gekomen. Die Surinaamse jongen verdween met haar en de oma die ze bij zich had, in het rookhok en we zagen ze de eerste tijd niet meer terug. 


Klaas was constant op de muziek aan het bewegen en ik vroeg hem of hij soms met me wilde dansen. Hij vond dit nummer niks en vroeg om Zuid Amerikaanse muziek. Andries zette een plaat op en Klaas sleepte me naar de dansvloer, pakte me stevig vast en sleurde me van links naar rechts, draaide en cirkelde zó dat ik na één dansje uitgeput op mijn kruk neerzeeg. Wat heeft die man een kracht. Ik kon hen nauwelijks bijhouden. Zijn hand voelde als een tang waarin de mijne vastgeklonken zat. Na het dansen toonde ook Klaas, net als Edsel, zijn buik. Deze was plat, strak en onbehaard. Ik vertelde dat ik haar wel lekker vond. Een aanzet van schaamhaar liet hij me zien en ook het haar dat op zijn borstkas, tussen zijn gespierde borsten groeide. Op mijn verzoek toonde hij ook zijn prachtige tepels, waarbij ik een blauwe tatoeage van een vogel boven zijn rechter borst zag vliegen. 


Klaas zit nergens mee. Hij zegt heel ruimdenkend te zijn, maar om zich door mij naar huis te laten brengen, dat vertrouwde hij toch niet. U begrijpt dat niet enkel ik, maar ook de rest van de gasten een aangename avond in 't Steegje hebben doorgebracht. Klaas bleek op zoek naar enkele appartementen in Italië. Ik spitste mijn oren en vertelde hem dat ik er nog 5 in Antona te koop had. Hij bleek geïnteresseerd en ik nodigde hem met zijn vrouw uit om eens te komen kijken. Hij had familie in Zwitserland, zou als hij bij hen op bezoek ging zeker even doorreizen naar San Carlo terme en nu had ik mijn visitekaartje niet bij me. Hij zou me via Facebook benaderen. Eind mei reis ik naar Toscane af. Ik ben benieuwd wanneer ze komen.


 terug