de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Woensdag 8 mei 2019. Tijd 8.15, gewicht 75,8 kg.

Woensdag 8 mei 2019. Tijd 8.15, gewicht 75,8 kg.

Geen tijd voor ontbijt. In mijn agenda staat dat ik om 9 uur een afspraak heb met de notaris. Mijn testament moet, in verband met het overlijden van Map de Groot, veranderd worden. Ik heb een in mijn ogen, op basis van het oude testament, een kant en klaar exemplaar gemaakt. Het staat in concept op mijn computer en ik vermoedde in 5 minuten weer buiten te staan. Om half negen reed ik weg, want naar de Strawinskylaan in Amsterdam is niet moeilijk, dat rijd je in 'n half uur. Op dit vroege uur was de wisselbaan naar Schiphol open. Die staat niet op mijn 16 jaar oude TomTom. Toch was ik nieuwsgierig of er na de afslag, waarbij je nog naar Noord kunt komen, ook een afslag was die je in de buurt van het Olympisch Stadion brengt. Tommy liet het laten afweten en ik raakte enigszins van streek toen er nog allerlei werkzaamheden rond deze nieuwe weg aan de gang waren. De Johan Cruyff Arena ging ik voorbij, maar toen ik Ikea zag durfde ik, bang bij Schiphol terecht te komen, deze weg niet verder te volgen en nam eerste de afslag die volgde. Ik kwam weer bij de Arena uit, wilde niet naar Duivendrecht en reed uiteindelijk op de goede snelweg maar kwam in een file terecht. 

 Een kwartier te laat kwam ik aan. Dat bleek 'n kwartier te vroeg, want mijn afspraak was pas om half tien. Ik had een reistijd van een half uur ingepland. Uit voorzorg had ik de krant meegenomen dus wachtte ik met een kop thee al lezend mijn tijd in de wachtzaal. 


Wie schetst mijn verbazing toen een man, in plaats van de vrouwelijke notaris waarmee ik had afgesproken me kwam ophalen. De vrouw was verhinderd en ik kreeg nu notaris Kapma toegewezen. Mijn veranderde versie van het testament, waarin ik bedragen in plaats van percentages legateerde bleek moeilijk te realiseren. Het is onbekend wat mijn kapitaal bij overlijden is en vaste bedragen kunnen dan misschien niet uitbetaald worden. Het is beter om met percentages te werken. Ook andere door mij gewenste legaten bleken moeilijk, zo niet onmogelijk, te verwezenlijken. Bovendien moest ik rekening houden met 25% belasting als de aandelen in de BV ten gelde werden gemaakt en de bezitting van onroerend goed en een SRL (een soort van Italiaanse BV) in Italië compliceerde de zaak dermate dat er volgens notaris Kapma maar vijf mensen in Nederland waren die een dergelijk testament tot uitvoering zouden kunnen brengen. Gelukkig bleek hij één van die vijf, dus was ik aan het goede adres. Een hele opluchting. Yolanda maakte me er nadien nog attent op dat DVD-cassettes en garagebox 13 de BV toebehoren en dat ik die niet aan de stichting Filarsky, die een collectie bridgeboeken en bridge-uitgaven beheert, kan legateren. Er moeten dus nog enkele problemen uit de weg geholpen worden. 


Na het bezoek aan de notaris ben ik naar het graf van Wim gegaan. De glazen zerk is geschrobd en met de door Gerrie en Vera geschonken borstels ook aan de onderzijde gereinigd. Een prachtige brutale haan kwam eens kijken wat ik allemaal aan het doen was. Hij naderde me tot op 2 meter. Geen greintje angst. Twaalf verbena's uit het tuincentrum, 'n witte éénjarige bodembedekker was me beloofd, moesten aan weerszijden van het graf deze zomer voor een permanente bloemenring zorgen. Het bleek dat 6 plantjes aan weerskanten minder imposant waren dan ik gedacht had toen ik die 12 planten aankocht. De verbena's die ik kocht zijn heel waarschijnlijk heel andere planten dan die welke ik op internet genoemd worden. Mij werd het als een éénjarige hangplant verkocht, die over de grond verder zou kruipen als ik hem in de tuin plantte. De verbena's op internet worden tot 1 meter hoog en het zou een 2-jarig plant zijn. Eén meter hoge bloemen naast het graf lijkt me wat teveel van het goede. Afwachten wat er van wordt.


Het is onze huwelijksdag vandaag. Noch Yolanda noch ik hadden er erg in. Rond zevenen kwam ik er toevallig achter toen ik in de agenda keek. Zo snel wordt een huwelijk kennelijk al sleets. We hebben elkaar vandaag zelfs niet gezien. Ik heb Ylanda het heugelijke nieuws van de verjaardag van ons huwelijk telefonisch medegedeeld. Weinig romantiek deze trouwdag, een grafbezoek, een testament en een telefoontje!


 terug