de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Vrijdag 18 mei 2019. Tijd 5.15, gewicht 74,3 kg (weegschaal Yolanda).

Die boekhouding blijft een drama. Om te achterhalen hoe Map Exact gebruikte valt me zwaar tegen. Als een kip zonder kop blijf ik alle bonnetjes heen en weer schuiven. Yolanda helpt me gelukkig, maar ik heb geen flauw idee wat ze doet en waarom. Langzaam raak ik steeds verder achterop en als ik een boeking doe, maak ik ook vaak fouten. Ik vergeet bij kosten het minnetje ervoor te zetten waardoor ik te weinig in kas heb, gebruik verkeerde tegenrekeningen enz. Een boekhouding blijkt vol valkuilen en voetangels te zitten en voordat ik naar Italië afreis om de Midweek van maandag 10 juni voor te bereiden, wil ik met mijn boekhouding bij zijn.  Dat zal niet eenvoudig worden.


Met Peter Kee speel ik nu in de C-lijn en zelfs daarin scoorden we met 47,92% onder het gemiddelde. Een door mij gedubbeld contract werd door Dick Groeneveld en Dick Loef met overslag gemaakt. Bij spel 9, het allereerste spel van de middag, ging 1 SA één keer down. Het contract werd door de andere paren precies gemaakt. Wij speelden tegen Betty Galesloot en Kees de Vos en zij boden 2SA. Dat moest down maar wij lieten het maken. Er gaat nog veel te veel fout en daaraan ben ik zelf ook debet.


De sliptongetjes bij Greet waren heerlijk. We hebben alles opgemaakt, want zelfs al hadden we genoeg, ook dat laatste tongetje moest natuurlijk op. Het werd door mij gefileerd en Greet hielp me bij het consumeren. Rond negenen vertrokken we. Ik bracht Yolanda naar huis en ging zelf naar 't Steegje in Almere. De hele bar zat vol. Ik ben toen in het rookhok gaan zitten, want staan met een kop thee is ongemakkelijk. Wie schetst mijn verbazing dat er helemaal niemand aan het roken was. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Het duurde wel 10 minuten voor er weer rokers binnenkwamen. Het was bere gezellig en ik heb weer met Klaas gedanst. We voelen elkaar steeds beter aan. Hij was nu gelukkig ook wat minder violent. Ik had nog adem over toen de dans over was en ik weer op mijn kruk zat. 


Frans blijft contact zoeken. Hij kwam weer naast me zitten en begon over Vlado die op mijn plaats gezeten had en omdat hij veel gedronken had was weggegaan. Ik had geen idee waarom ik dat moest weten en reageerde nauwelijks. Ruud zat aan de andere kant van de bar en wenkte me. Natuurlijk vlucht ik niet naar de bescherming van Ruud. Ik sta zelf mijn mannetje wel indien nodig. Frans vroeg me waarom ik hem negeerde en ik vertelde hem dat ik geen interesse had om met hem te converseren. Gelukkig nam hij toen een kruk even verder plaats. Ruud kwam nu tussen ons in zitten en gaf Frans te verstaan dat hij me met rust moest laten. Het was al over elven en ik wilde nog even TV kijken, rekende af en ging naar huis.


 terug