de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Zondag 19 mei 2019. Tijd 7.45, gewicht 75,1 kg.

Zondag 19 mei 2019. Tijd 7.45, gewicht 75,1 kg.

De toespraak was al begonnen toen ik enkele minuten over half elf de zaal binnenrende. Het plan was vroeg te komen om nog wat te netwerken en nu kwam ik op het nippertje. Yolanda had al 2 keer gebeld om te vragen waar ik bleef. Ik reed toen nog op de ring rond Utrecht. Daar, in het gebouw van de Nederlandse Bridge Bond, wordt de finale van Ruitenboer gespeeld. Yolanda en ik hadden ons via 2 voorrondes geplaatst. Als het ons zou lukken dit toernooi te winnen zou dat leuke publiciteit voor het Looier biedsysteem opleveren. Die illusie was op de helft van de dag, toen we 20 spellen gespeeld hadden, al vervlogen. We scoorden 52,77% en daarmee redt je het in zo'n groot veld met 120  paren niet. Bovendien zakken we 's middags gewoonlijk in. Pech, fouten en misverstanden achtervolgden ons en dan word je geen eerste, maar 68ste. Jan de Vries en John Tielbaard deden het aanmerkelijk beter. Zij kwamen ook voor Nieuwendam uit en werden 4e. Een geweldige prestatie.


Max Rebattu, de bridgejournalist van de Telegraaf liep rond. Hij schrijft in zijn 2-wekelijkse rubriek, aanstaande zaterdag een stukje over dit toernooi. Vroeger besteedden kranten elke zaterdag aandacht aan bridge. Het Parool is er helemaal mee gestopt en bij de Telegraaf komt de rubriek van Max nog maar eens in de 14 dagen uit. Ik heb Max beloofd de krant van zaterdag, als er een stukje van zijn hand instaat te kopen. Op die manier steun ik de bridge met een minimale bijdrage. De uitgevers van de krant zullen er echt niks van merken, maar als een groot deel van de bridgers de zaterdagse krant, waarin de rubriek van Max staat, zouden kopen zou het impact kunnen hebben. 


Het was 'n enige dag. We werden, toen we buiten, in de zon aan één der picknick tafels, van de voortreffelijke, door de NBB aangeboden lunch, zaten te genieten, uitgenodigd. We konden als herinnering een foto als Ruitenboer laten maken. Een extra attractie bij dit 60-jarige jubileum. De gemaakte foto's staan hierbij.


We zijn daarna in 't Steegje gaan eten. Ik had zin in krabbetjes. Die waren vorige week in de aanbieding. Die actie was afgelopen, dus bestelde ik de 'spare ribs' van het menu. Om te proberen mijn gewicht op peil te houden wilde ik geen frites. Drie flinke stukken rib werden er opgediend.  "Veel te veel voor mij." riep ik. "Vraag een 'doggy bag' en neem wat je niet op kunt mee voor morgen." Ik liet één stuk  inpakken en gaf dat aan de vrouw, die het voorstel gedaan had. Gevoelsmatig had ik mezelf nu in ieder geval beperkt, want krabbetjes en rode wijn zijn natuurlijk wel dik-makers.


Terwijl we zaten te eten belde Jan. Jan bezoekt me af en toe en we spraken om 10 uur af. Yolanda zou dan al lang en breed in Amsterdam zitten en ik kon het huis nog even opruimen. De toepers waren echter aanwezig en ik had Yolanda voorgesteld een spelletje mee te doen. Dat wilde ze niet, maar nu ik haar zei dat ik naar huis zou gaan als ik haar naar de trein gebracht had, zei ze: "Je zou toch gaan toepen?" Lafaard die ik ben, ik durfde haar niet te zeggen: "Nee ik ga neuken, want ik werd net door een vriend gebeld die van bil wil." Als het huis moet worden opgeruimd is toepen even minder belangrijk. Ik heb toen, in arren moede, toch nog een uurtje getoept. Ik had de wekker gezet, want om half tien moest ik vertrekken. Het eerste rondje drank kwam op mijn rekening, want ik verloor gelijk. Het tweede rondje verloor Ruud en ook voor de laatste pot werd ik uitgeschakeld. Ik had mijn jas al aan om te vertrekken toen Jan riep dat ik een Jippy had. Als je verloren hebt, worden er nog wel kaarten aan je gedeeld, want als je 3 gelijke krijgt, moet iedereen je € 5,- betalen. Dat heet 'een Jippy.' Wat een meevaller! Ik bleef nog  even staan en ook de volgende hand had ik geluk, weer een Jippy. Je houdt het niet voor mogelijk, maar laatste gift kreeg ik opnieuw 3 gelijke kaarten in handen en dat levert, als je met vijven speelt € 20,- op. Deze laatste keer had ook Sipko een Jippy. Ik kreeg daardoor toen maar 15 Euro, want de schulden tussen Sipko en mij vielen tegen elkaar weg. 


Het liep al met al al tegen tienen voordat ik thuis was. Gelukkig was Jan nog niet gearriveerd. Ik ontstak eerst de haard, want de rotzooi die voor de kachel opgestapeld lag om verbrand te worden was enorm. De kartonnen doos waarin de aardbeien woensdag vervoerd werden kwam op top te liggen en toen ging de hens er in. Ondertussen een LP van Nina Simone opgezet, alle takjes die her en der op de grond lagen in de haard gestopt, de waxinelichtjes in de kroonluchter, kaarsjes in de kandelaars ontstoken, lampen aangedaan en Jan kwam maar niet opdagen. De telefoon ging. "Hoe heet die straat waar je woont ook weer? Ik ben verdwaald, want je wordt omgeleid en alles is hier opgebroken. Ik kom wat later." Had ik even mazzel, het hele huis kwam aan kant. Ik had zelfs nog tijd om het bed op te maken! 'Rustig' bij de open haard wachtte ik de komst van Jan af. Eindelijk ging de deurbel. Jan was gearriveerd.


We duiken nooit gelijk het nest in, maar zitten eerst, onder het genot van een drankje, voor de open haard te keuvelen. We praatten over zijn vrouw, hij hield zo veel van haar, maar net als met mij en Wim, wordt seks de laatste jaren niet meer geconsumeerd. Hun relatie is verder top en zijn vrouw vraagt nooit hoe hij aan zijn gerief komt. Toen de drank op en de lichten gedoofd waren 'besprong' ik hem in zijn fauteuil. Het voorspel was begonnen.


Als je hunkert naar lichamelijk contact is het heerlijk iemand te strelen, zoenen, in zijn oor likken en andere erogene zones te kunnen verkennen. Lang hielden we het in die fauteuil niet uit. Boven wachtte het echte werk. De worsteling op bed waarbij onze lijven beurtelings boven en onder lagen verhoogden onze opwinding. Jan had een flesje olie bij zich en wilde geneukt worden. Hij heeft dat al verschillende keren geprobeerd, maar hij is wat nauw en tot nu trok hij altijd van de pijn terug als ik hem penetreerde. Het was tot nog toe nooit gelukt hem te naaien. Nu smeerde hij zichzelf met die olie in terwijl ik een condoom over mijn stijve lid rolde. Zo'n intermezzo leidt af en mijn erectie was aanmerkelijk minder toen het condoom er om zat. Ik deed daarom wat voorwerk met mijn duim en wreef Jan zachtjes over zijn prostaat. Daarna penetreerde ik ik hem al ging het nog steeds moeizaam en glipte ik er eerst weer uit. Mijn tweede poging was succesvoller en Jan genoot. Dit was de eerste keer zat hij echt genomen werd. Dat hield hij niet lang vol en spoot zijn zaad op de handdoek. Ik trok me af, omdat Jan zich had teruggetrokken en kwam even later eveneens klaar. Nadat we ons gewassen hadden namen we een nog een afzakkertje voor de haard. Het was een prachtig besluit van een heerlijke dag.


 terug