de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Bridge-groep bij de Paardenfluisteraar

Donderdag 13 juni 2019. Tijd 7.45, gewicht 77,0 kg.

Al weken heb ik niet meer geëjaculeerd, het is te druk. Sinds ik met Yolanda naar Italië vertrokken ben lijkt het of ik er niet meer aan toe kom. Al het nieuwe bespringt je. Van alles is veranderd. De facturering is voor de belasting geautomatiseerd. Die gegevens moeten gelijk worden ingeboekt en dat kost veel tijd. Het politieregister is nu gekoppeld aan de site van de statistiek. Vorig jaar moest je naar beide sites je gegevens opsturen. Nu vul je ze op één site in en stuur je ze door naar het politie register. Allemaal nieuwigheden die zijn doorgevoerd die je je eigen moet maken en dat valt niet mee. Bovendien ben ik na acht maanden Amsterdam veel vergeten. Wat waren de wachtwoorden bijvoorbeeld. Je moet helemaal opnieuw ingewerkt worden en een fouten die ik maak, ik lijk wel achterlijk. Vreselijk! Gelukkig is het mooi weer en niet druk, dus heb ik tijd om me in te werken.


Er zijn twee bridgers uit Veenendaal met hun partners (die niet bridgen) naar de bridgeweek gekomen. Rieni, Els, Haim en Mimo. We zijn al op een bridgeclub in Forte dei Marmi gaan spelen en vandaag staat Paolo de paardenfluisteraar op het programma. De dames kregen paardrijles. Ook ik had in geen jaren op een paard gezeten dus ook voor mij was het wennen. Yolanda waagde zich niet op zo'n groot beest. Het was een stalende dag en iedereen was wild enthousiast. Na de rijles maakten Haim en ik onder leiding van Mimo, die vroeger iets met paarden gedaan heeft, een tocht door het bos. Op het eind wilde hij laten zien dat hij kon paardrijden en ging in galop. Mijn paard er achteraan. Dat ik dan in de stijgbeugels moet gaan staan wist ik niet, dus elke met elke sprong klapten mijn ballen tegen mijn bekken. Dat was niet fijn.

Terug bij de boerenhoeve wachtte ons een lunch van 'n voorgerecht, pasta, kip en een toetje. Heerlijk! maar de kers op de taart was het optreden van Paolo. Hij heeft een geweldige stem en zoals hier het gebruik is, zingt hij de gasten persoonlijk toe met een ter plekke ontworpen canzone. Geweldig! Een deel van zijn optreden heb ik op genomen en één van zijn ballades kunt u via ondestaande opname beluisteren. Het filmpje mag gedeeld worden.


 terug