de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Vrijdag 4 oktober 2019. Tijd 6.55, gewicht 74,1 kg (weegschaal Yolanda).

Vrijdag 4 oktober 2019. Tijd 6.55, gewicht 74,1 kg (weegschaal Yolanda).

Van Peter Kee kreeg ik een mailtje dat hij vanmiddag niet komt spelen. Hij heeft een beroerte gehad. Je schrikt je rot, maar hij lijkt de mail zelf geschreven te hebben en denkt volgende week vrijdag wel weer te kunnen spelen. Ik hoop het maar, want dan valt het mee. Tom Oud had Yolanda gevraagd of hij op vrijdag eens kon komen spelen. Zijn telefoon werd niet opgenomen en toen heb ik hem een e-mail gestuurd. 


Met Marco werd de koppeling van Cubilis en Airbnb geregeld. De benedenverdieping en de bovenetage van de villa die bij het hotel hoort is nu ook op de site gezet en kan gehuurd worden. Hij bestaat uit 2 met een trap verbonden verdiepingen die elke zelfvoorzienend zijn, een eigen ingang, keuken beiden hebben 2 slaapkamers en één of 2 badkamers. Het zijn prachtige ruime etages. De huiskamer van de benedenverdieping is gefotografeerd en wordt bovenin getoond. Momenteel in het laagseizoen zijn de etages extreem goedkoop. Je betaalt voor een week zondag aankomst zaterdag vertrek voor 6 personen € 180,-. Voor de hele villa betaal je nu met 12 personen € 360,- voor zo'n week. Wil je ook zaterdag blijven dan komt daar € 30,- per etage voor bij. Per persoon per dag komt je uit op € 5,-!


Tom Oud antwoordde hij om half één. Hij had die mail toen pas gezien, maar kon het nog net vóór enen redden. Met hem heb ik vanmiddag gespeeld. De eerste 4 spellen waren dramatisch. Alles ging fout. Gelukkig ging het daarna beter en hield hij zich goed aan de afspraken. Uiteindelijk eindigden we met 54,17% toch nog op een gedeelde 6e plaats in de B lijn. Daarin speelden 18 paren. Ondanks het ongelukkige begin nog een redelijke score behaald.


Met Yolanda de film 'Joker' in Kinopolis in Almere Stad gezien. Een prachtige film, maar ik moest na anderhalf uur plassen en raakte verdwaald in de wirwar van trappen en gangen. Uiteindelijk na een kwartier zoeken, eerst naar de WC's en toen naar de zaal, stapte ik zaal 2 binnen. In het duister zocht ik naar de nummers van de rijen, want wij zaten op rij 14. Op rij 14 geen Yolanda te bekennen overal andere mensen en ook op de film zag ik geen bekende beelden. Joker draait in zaal één! In arren moede ben ik naar buiten gelopen en ging via de hoofdingang weer binnen. Werd nog door een ouvreuse aangehouden en kon eindelijk de film uitkijken. Het bleek dat de film tijdens mijn afwezigheid even gestopt was. Er werd iemand door de politie uit de zaal gehaald, dus ik heb gelukkig minder van de film gemist dan ik gedacht had. In het begin boeide het me niet zo, maar op het einde was ik er helemaal ingezogen.


In Portofino, het Italiaanse restaurant waar ik Yolanda ten huwelijk vroeg zijn we daarna gaan eten, want daar kun je tot 10 uur terecht. Yolanda nam entrecote in gorgonzola saus en ik ging aan de ossobuco. In 't Steegje nog een koffie genomen. Yolanda is toen met de trein naar Amsterdam vertrokken. Ik ging terug naar 't Steegje, maar er zaten al 5 man te toepen dus ging ik daarna thuis TV kijken.


 terug