de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Zaterdag 5 oktober 2019. Tijd 4.20, gewicht 75,6 kg.

Ik wist dat mijn gewicht me tegen zou vallen, maar om in enkele dage 2 kilo aan te komen is wel erg veel. Hier moet ingegrepen worden! Vandaag water, thee, fruit, stroopwafels, misschien een ijsje en verder niets. Plannen zijn gemakkelijk te maken maar je er aan houden is een tweede en dat zal niet meevallen.


Een dag met veel zon waarvan ik nauwelijks genoten heb. De hele dag in mijn badjas rondgelopen. Ik heb de vaat, die al een week in de gootsteen stond te verschimmelen, gedaan, heb aan het dagboek gewerkt en een advertentie over de bridge op Facebook gezet. Een aanbieding bij Albert Heijn van stroopwafels met 35% korting kon ik niet laten liggen. Na mijn appeltje en wat druiven had ik nog trek. Eerst eentje. Stroopwafels zijn zó smerig lekker dat je na die ene er nog een wilt en nog een en nog een. Het houdt pas op als het hele pak leeg is. Ik moet afvallen en heb 8 stroopwafels naar binnen gewerkt.


Rond vieren werd ik moe, ging naar bed en werd om 9.30 uur enigszins verward wakker. Het was donker en ik wist niet of het morgen of avond was. Het bleek avond en hoewel dat tijd voor de kroeg betekent, besloot ik eerst nog een oude opname ban Buitenhof te bekijken. De keuken in 't Steegje sluit om 9 uur, dus een maaltijd daar zat er niet meer in. Na het programma kleedde ik me aan en besloot bij Tarik een gehaktbal te eten en een kopje thee te drinken. Geen alcohol vandaag! Na Tarik nog even bij 't Steegje langs. Het was nu over twaalven en de volgende dag dus, excuses zijn altijd snel gevonden en die thee, daar had ik genoeg van. De rode port was aan de beurt. Het was druk, maar een gast in bed zou me niet lukken vandaag dus ging ik rond enen op huis aan. 


 terug