de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Maandag 7 oktober 2019. Tijd 7.20, gewicht 73,9 kg.

De wijk rond het gebouw waar Tai Chi-les gegeven wordt ligt al tijden op de schop. Vandaag was ook de grote parkeerplaats waar ik mijn auto altijd neerzet afgesloten. Alles stond vol. Er werd zelfs op de stoep geparkeerd. Een stukje verderop was plaats zat, want achter de boulevard van Almere Haven ligt een grote parkeergarage waar je de auto gratis mag neerzetten. Het is maar een klein stukje lopen. Ik kwam dus ondanks mijn zoektocht naar een plaats toch nog net op tijd.


Om 2 uur belde Yolanda dat ze onderweg naar het Zwanenmeer was. Zij gaat me helpen de boekhouding weer op de rails te zetten. Daarmee had ik meer problemen dan verwacht. Nadat Yolanda naar huis was gegaan liep ik helemaal vast. Alles heb ik geprobeerd, maar ik kon niet verder. Uiteindelijk ben ik maar naar haar toe gegaan omdat verder klooien geen zin had. Ze had in buikspek gerolde vis gemaakt met lof en aardappelschijfjes. Ananas met slagroom en ijs na, een koekje bij de thee genomen, mijn gewicht zal dat niet ten goede komen. Na het eten hielp ze me weer op weg met de boekhouding en nu zit ik er weer een beetje in en kan ik voort.


Renate had een berichtje gestuurd dat ze zich niet lekker voelde en niet kwam bridgen. Joke en Joop die hadden gezegd afscheid te willen komen nemen waren er evenmin en nu kwamen we één speler te kort. Rietje Woudstra kon invallen en daardoor hadden we 2 tafels. Het was heel gezellig, maar in een gesprek vooraf bleken Tom Out en Peter Kee, die het lidmaatschap betaald hadden, er alle begrip voor te hebben als ik stopte, want het probleem is dat er zich geen leerlingen gemeld hebben. 5 Leden kunnen de kosten van huur en afdracht aan de NBB niet dragen. Ik denk er daarom over om met de club te stoppen.


 terug