de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Dinsdag 8 oktober 2019. Tijd 6.00 uur, gewicht 74,1 kg (weegschaal Yolanda).

Mijn gewicht baart me zorgen, want als ik er een kilo bij tel, omdat de weegschaal van Yolanda een ander gewicht  aangeeft dan de weegschaal in Almere, ben ik flink aangekomen. Oppassen dus.

Werken aan de heractivering van v Lanschot en ING bleek minder eenvoudig dan gedacht. Het duurde geruime tijd voordat het telefonisch contact geregeld was en toen bleken er voor de ING allerlei papieren te moeten worden gedownload, geprint en ondertekend te wordenom bij de rekening van de bridgeclub te kunnen. Door van lanschot zou ik, na tig controles gebeld worden om het apparaatje dat ik nodig heb om de op de rekening te kunnen komen met een nieuw en eigen pincode te kunnen activeren. Dat vergde zoveel tijd dat een lunch bij Roezemoes een leuke voortzetting van de dag leek.

Yolanda nam net als ik een salade met gerookte zalm en wijn mag dan niet ontbreken. Die maakte me echter doezelig en terug op het kantoor had ik geen fut meer om verder met de computer te werken. We namen afscheid en ik trok naar Almere waar ik in een fauteuil bij de open haard een tukje deed. Van Lanschot belde me om 5 uur. We kregen hun apparaatje aan de praat en ik kan nu dus eindelijk weer bij die rekening. Het had wel wat voeten in de aarde voordat het gepiept was, maar morgen zou het moeten werken.

Na de TV waar ik 'Eén Vandaag' bekeek ben ik naar 't Steegje gegaan waar ik heb geklaverjast. Het ging redelijk speciaal de eerste van de 3 ronden. We haalden toen 3 marsen. Even voor twaalven nog naar Lucky afgezakt. Er zat niemand aan de bar, enkel in het rookhok was iemand met zijn mobieltje in de weer. Toen ik op het punt stond weg te gaan zwaaide hij naar me, want we hadden enkele avonden voordien kennis met elkaar gemaakt. Het is een gevluchte Koerd die hier al 15 jaar woont. Ik nodigde hem uit om iets te drinken en hij kwam aan de bar zitten en we maakten een praatje. Toen ik hem uitlegde waar ik woonde, en hem uitnodigde om het huis te komen bekijken nodigde hij Yolanda en mij uit om zaterdag 19 oktober bij hem en zijn vrouw te komen eten. Ik maakte een voorbehoud voor Yolanda, want zij heeft op zaterdag vaak verplichtingen in het Zwanenmeer. We hebben om 5 uur bij Tarik afgesproken en ik ben benieuwd of de Koerdische keuken me kan bekoren. 


 terug