de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Woensdag 9 oktober 2019. Tijd 10.00 uur, gewicht 74,4 kg.

Woensdag 9 oktober 2019. Tijd 10.00 uur, gewicht 74,4 kg.

Gelukkig mijn gewicht is weer onder de 75. Ik was bang dat het met de bitterballen die ik besteld had en de hapjes die 't Steegje bij de klaverjas serveerde misschien niet gelukt was gewicht te verliezen, maar dat viel mee, al heb ik me wel heel erg laat gewogen en dat scheelt. 

Het weer is zo guur dat ik besloot mijn winterkleding uit de dekenkist te halen en mijn zomerkleding op te bergen. Alles lag overhoop, maar om half twee was alles gepiept. Ik had honger gekregen en had gisteren voor het huis een prachtige paddestoel gezien. Ik ben dol op paddestoelen en ik besloot te kijken of hij er nog stond en als hij er nog stond te kijken of hij eetbaar was. Aan alle kanten waren paddenstoelen opgeschoten. Er stonden er nu wel 10. Eén daarvan was omgeschopt. Die nam ik mee naar binnen. Hij rook heerlijk. Toen ik het paddenstoelen-boek opende was de eerste paddestoel die ik zag gelijk raak. Ik moest me al heel sterk vergissen als dit niet de 'Soap-scented Tricholoma' was waarmee de titelpagina van het boek van David Pegler verluchtigd was. De Soap-scented groeit gewoonlijk in het bos, maar er staan ook hier bomen, al staan ze niet zo dicht opeen. De paddenstoel komt redelijk veel voor en je vindt hem van juli tot oktober. Alles aan de beschrijving klopte dus ging ik er van uit dat dit hem was. Over de eetbaarheid stond: "Hij kan hevige indigestie veroorzaken en moet vermeden worden." Eigenwijs als ik ben wilde ik hem toch proberen. Ik was ook benieuwd of mijn maag daar tegen bestand was. Die mogelijke maagkramp had ik er wel voor over. Er stond nog een gourmetpannetje op de kookplaat, waarin ik wel eens een ei bak. Ik sneed een plakje roomboter af en bakte, toen de boter begon te bruinen, de in stukjes gesneden paddenstoel licht bruin. Hij smaakte heerlijk en een tikje zurig! Ondertussen had ik de oven aangezet om een pistoletje af te bakken en ik besloot al wat grote paddenstoelen eveneens te plukken. Die werden ook gebakken. Ondertussen kwam het brood uit de oven en met een (over de datum) Italiaans pilsje heb ik toen ook die drie vers geplukte paddenstoelen met het broodje geconsumeerd.Heerlijk!

Het is nu tien over zes en ik heb nog nergens last van. Misschien hebben de 3 biergist-pillen, het angina force pilletje, of de zware vitaminepil, mijn gebruikelijke vitamine supply, die ik er gelijk bij innam er voor gezorgd dat de maagkrampen zich bij mij tot nu toe niet voordeden. Ik ben blij dat ik de paddenstoelen gegeten heb en zal, als de rest zaterdag volgroeid is, zeker opnieuw deze wilde paddenstoelen eten.


 terug