de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Zaterdag 2 november 2019. Tijd 6.55 uur, gewicht 74,9 kg.

Om twaalf uur kwam ik eindelijk mijn nest uit om wat te eten. De avocado was verpieterd en daarom heb ik mijn brunch tot een appel en wat druiven beperkt. Mijn plan was om als avondmaaltijd dat zakje 'Vita Slim' te gebruiken, geen alcohol te drinken en de serie 'Trial & Retribution,' die Map voor ons in het kantoor heeft achtergelaten, te bekijken. Een heel seizoen uitgekeken! Wat een boeiende serie. Een kind wordt ontvoert en er wordt een verdachte gearresteerd. De intriges onderzoeken en dwaalsporen die er naar voren komen ontzettend. Na zessen was ik uitgekeken en kon ik eindelijk boodschappen doen, want voor die 'Vita Slim' wil ik als aanleng-middel melk gebruiken.


Natuurlijk moet ik, als ik toch in de buurt ben, even bij 't Steegje langs. Edsel en Carla stonden op het punt te vertrekken. Zij hadden hun jassen al aan. Zij spraken me gelijk aan over het mij niet uitnodigen aan de toep-tafel. Ik vraag me af of ze dat in mijn blog van gisteren hebben gelezen of dat het Edsel zelf was opgevallen. Jammer genoeg kon zelfs een drankje ze niet verleiden langer te blijven. Aan de bar zaten Jan, Joop, Michael en Max, terwijl Wim achter de bar stond. Heel bijzonder: "Niemand keek op een mobieltje!"daardoor werd het ouderwets gezellig met vreselijk veel geouwehoer. Op Jan ben ik al tijden gek, maar was lang buiten beeld. Hij heeft een knipperlicht relatie en die is net weer opgebroken. Hoewel ik van plan was na één thee gelijk op huis aan te gaan om dat intrigerende zakje 'Vita Slim' te eten, kon ik me niet uit de gezelligheid losbreken en bleef ik hangen. Tegen achten belde Jan, die een flinke slok op had, om vervoer. Dat lukte niet gelijk dus bood ik aan hem een slinger te geven, maar hij bleef proberen de kennis die hem wel vaker vervoerde te bereiken. Toen dat niet lukte accepteerde hij mijn aanbod uiteindelijk toch. 


Bij zijn huis aangekomen nodigde hij me voor een wijntje uit. Dat wijntje werden er twee en uiteindelijk was de fles tegen het einde van mijn verblijf bij Jan op de bank bijna leeg. Een opmerkelijke avond en morgen om 12 uur komt Jan bij mij brunchen!


 terug