de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Maandag 4 november 2019. Tijd 6.20 uur, gewicht 74,5 kg.

Maandag 4 november 2019. Tijd 6.20 uur, gewicht 74,5 kg.

Na Tai Chi ben ik naar het pakhuis gegaan en heb daar spullen voor de veiling gezocht. Een flink formaat schilderij door Annemarie de Groot van 2 prachtige naakte vrouwen op bed heb ik naar mijn kantoor gesleept. Het is jammer als zo'n topstuk in een opslagruimte staat te verpieteren. Het kantoor is eigenlijk niet de juiste plek. De ruimte is te klein. Je kunt geen afstand nemen en het werk komt daardoor niet goed tot zijn recht. Bovendien is zo'n lesbische scene een wat uitgesproken thema voor een kantoor. Het Zwanenmeer is een soort van buurthuis. Daar komen veel nieuwe Nederlanders. Misschien is het voor hen schokkend, maar je kunt nooit met iedereen rekening houden.


Yolanda heeft zichzelf in de keuken weer overtroffen. Een eendenbout uit de sulfide, een aardappeltaartje waar een 3 sterrenrestaurant trots op zou zijn en spruitjes met spekjes gemengd die overheerlijk waren. Omdat ik me niet meer wil overeten schepte ik geen tweede keer op. De spruitjes waren echter zó lekker! We zaten nog aan tafel en bekeken 'Eén Vandaag.' Ik kon er niet afblijven en nam er af en toe 'n spruitje als een snoepje. 


Henk Joosten belde. Hij wilde met Agaat komen spelen. Hoera, denk je dan, maar de vraag of ze konden spelen kwam op de telefoon van Yolanda binnen. Zij reageerde, zonder dat ze er erg in had, heel negatief, zei gelijk dat zij niet samen konden spelen omdat het een individuele wedstrijd was. Bovendien werd er het Looier systeem gespeeld. Ik sprong bijna uit mijn vel. Stad en land beweeg om ook Acol spelers te interesseren op maandagavond bij ons te komen spelen, er staat zelfs een wedstrijd met € 11.000,- aan prijzengeld gepland en dan belt er eindelijk iemand en dan wordt die afgeserveerd. Je kunt namelijk ook zeggen: "Wat leuk Henk dat jullie komen! Je speelt 2 of 3 spelletjes met Agaat en voor de rest speel je met alle andere deelnemers want het is, zoals je weet een individuele wedstrijd. We rekenen op jullie." Dat komt heel anders over en dan hadden we voor de eerste keer in dit nieuwe seizoen met 3 tafels gespeeld. Een gemiste kans Emoj huilt.


 terug