de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Dinsdag 5 november 2019. Tijd 6.45 uur, gewicht 72,9 kg (weegschaal Yolanda).

Dinsdag 5 november 2019. Tijd 6.45 uur, gewicht 72,9 kg (weegschaal Yolanda).

Wat heerlijk zó afgevallen te zijn. Zelfs als ik er een kilo bij tel weeg ik weer onder de 74. Nu proberen dat gewicht vast te houden.


Om 12 uur was ik eindelijk klaar met mijn e-mail. Toen ik het trappenhuis instapte wilde Yolanda net de galerij oplopen. Mijn plan was om 's middags aan de boekhouding van 'STOEJ' te beginnen. Yolanda zou me daarbij helpen. Ze besloot haar computer thuis neer te zetten en liep gelijk met me mee terug naar het Zwanenmeer. Die boekhouding van STOEJ konden we op mijn computer niet vinden. Op de computer van Map vonden we een Excel bestand met cijfers over 2018. Noch Yolanda noch ik werken met Excel. Wonder boven wonder lukte het, met de nodige moeite, het programma te vinden en te openen. De eerste boekingen gingen probleemloos, maar toen moesten er regels worden tussengevoegd. Dat werd een vreselijke zoekerij, maar ook dát lukte uiteindelijk. Toen bleken we te weinig ruimte gecreëerd te hebben. Er moesten meer regels bij en dat vertikte het programma. Keer op keer kregen we dezelfde foutmelding. Om tureluurs van te worden. Yolanda is een doorzetter. Alles wordt geprobeerd. Ze wil het zelf oplossen. Uiteindelijk was het bijna half vier toen ik er de brui aan gaf. We besloten Marco vrijdag te vragen ons te helpen. Volgens Yolanda weet hij hoe Excel werkt. 


De hele middag was dus verpest en we zijn geen steek  opgeschoten. Specsavers had een nieuw glas in één van mijn kapotte horloges gezet. De reparatie hoefde ik niet te betalen onder de conditie dat ik er nooit meer mee terug zou komen. Het witte plastic klokje is me heel dierbaar. Het is niet alleen mooi en elegant, maar het is bovendien één van de eerste horloges die op een batterij loopt. Het glas werd vastgeplakt, aan het plastic is iets gerepareerd en het klokje loopt niet omdat de batterijtje leeg is. Het mooie is er misschien vanaf, maar toch blijft het me dierbaar. Het is een prachtig design en vanwege de zeldzaamheid een collectors item. 


Daarna in het centrum bij 'Eenvoud,' een Goud en Zilversmidsbedrijf aan de Prinsengracht geprobeerd een pleet kandelaar te laten solderen. Eén van de de twee 4-armige kandelabers was stuk. Twee armen waren losgeraakt en het zou fijn zijn als die gerepareerd konden worden. Hoewel ik weet dat 'Eenvoud' enkel goud en zilver repareert, wilde ik het toch proberen. Het kleine winkeltje stond vol klanten en er hielpen wel 4 meisjes. Het gaf me weinig hoop, want die smid zit kennelijk niet om werk verlegen. Het bleek een vergeefse tocht. Misschien lukt het Nello die reparatie uit te voeren, maar het is precisiewerk en met zilver werkt Nello niet.


De terugweg werd een ramp. Ik denk dat de verkeerssituatie bij de Gooiseweg veranderd is. Als je vandaar de ring op rijdt kom je niet meer naar Almere. Om heel Amsterdam ben ik heengereden. Vreselijk! Je weet niet welke kant je op moet, want de weg richting Haarlem geeft Almere niet aan. Stoppen om de TomTom aan te zetten ging in die drukke spits evenmin. Uiteindelijk ben ik richting Utrecht gereden. Daar kwam ik een bord met Hengelo en Almere tegen. Het heeft me zeker een uur extra gekost. Wat een drukte, overal file. Nee dat uitstapje naar het centrum van Amsterdam is me slecht bekomen.


Ruud serveert op dinsdag hutspot. Ik ben dol op stamppotten dus was ik verkocht. 'Vita Slim' moet nog maar even wachten. Na het eten was ik te moe om Chelsea - Ajax af te wachten en ging naar huis. Op de bank viel ik bij voor de TV met Ivo Niehe in slaap. Van de TV Show op Reis heb ik niks gezien. Toen ik wakker werd stond Chelsea Ajax op het punt van beginnen. Wat een spectaculaire opening! Geweldig! In 2 minuten al 2 doelpunten. Dat zie je niet vaak. Ik besloot de 2e helft van de wedstrijd in 't Steegje te bekijken. 


Wat zijn voetballers toch agressief. Altijd maar natrappen, duwen en tackelen. Twee rode kaarten! Ajax met 9 man en Chelsea 11. Nog heeft Ajax stand gehouden. Wat een goeie keeper die Onana en wat heeft dit Ajax een kwaliteit. Ondanks alle tegenslagen toch doorvechten en zelfs met 9 man nog kansen te creëren. Klasse! 


 terug