de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Woensdag 27 november 2019. Tijd 7.25 uur, gewicht 74,5 kg

Woensdag 27 november 2019. Tijd 7.25 uur, gewicht 74,5 kg

Sinds vorige week woensdag één ons afgevallen. Prima!

Er werd vandaag een heel lang blog geschreven. Er gebeurde zo veel en het moet er uit. Het is al kwart over twaalf en vanaf half negen lig ik te typen. Het grote blok in de open haard brandde nog steeds en gaf een genoeglijke warme af. De wok-groenten werden klaargemaakt en 2 eieren gekookt. Honger had ik niet, maar ik wil enige regelmaat in mijn eetpatroon. Dat schijnt gezond te zijn. 

 

Het laatste item dat in de veilingcatalogus werd opgenomen was een geslepen kristallen poedersuikerstrooier. Die zou de komende tijd van kerststollen en oliebollen wel eens van pas kunnen komen. Privé gebruik ik er een met een zilveren dop, deze is van een koperen dop voorzien. Beiden moeten gepoetst worden. Wat leuk is aan de suikerstrooier die in veiling komt is dat een deel der strooigaatjes sterretjes zijn. Dat maakt de strooier nog geschikter voor de kersttafel. Hij wordt nog gepoetst, want tijdens de veiling zaterdagmiddag in het Zwanenmeer moet hij stralen. 


Nu alle spullen voor de komende veilig gecatalogiseerd zijn, krijgen mensen die in ons e-mail bestand zijn opgenomen de catalogus toegestuurd. Dat liep niet op rolletjes. Je kunt maximaal 100 adressen per keer versturen en enkele daarvan kwamen als onbestelbaar terug. Tai Chi wachtte en ik was de computer zo beu dat ik naar 't Steegje vluchtte waar ik nog net voordat mijn parkeerticket afliep een thee kon drinken. Daarna via Lucky naar Tai Chi. 


Mijn hoofdmaaltijd bestond deze dag uit een friet met die ik na Tai Chi bij Tariq at. Ajax voetbalde, maar Harold was niet aanwezig dus vertrok ik naar 't Steegje om daar het eind van de wedstrijd te bekijken. Na de wedstrijd getoept en 31 gespeeld. Het was half één toen ik op huis aan ging. Morgen moeten die problemen met het verzenden worden opgelost. 


 terug