de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Zaterdag 30 november 2019. Tijd 5.45 uur, gewicht 74,7 kg.

Daar was ik al bang voor met die hapjes 's middags en die prachtige varkens karbonade met frites en salade bij Ruud. 7 Ons aangekomen, maar met al het werk wat me vandaag te wachten staat zal ik waarschijnlijk wat afvallen.


Wat een dag. Eerst bleek dat ik enkele nummers in Almere had laten liggen. Het was echter zó stil dat Yolanda de honneurs wel even wilde waarnemen. De condoom collectie en enkele cassettes met lepeltjes, fruitmesjes en nog een pennenset werden opgehaald en nog was er niemand langs geweest. Om half vier druppelden de eerste gasten binnen en uiteindelijk werd het een heel gezellige bedoening. Hoge prijzen werden er niet gehaald, omdat werkelijke interesse ontbrak. Het meeste ging voor één Euro weg. De volgende VeilingMarkt is op zaterdag 25 januari. December slaan we over, want dan hebben mensen andere zaken aan hun hoofd en zijn wij op vakantie.


Om 9 uur 's avonds was de laatste rommel opgeruimd en 5 minuten later zat ik bij Yolanda die een stoofpotje pruimen met Vlaamse 'air fried' frites bereidde. Ze had ze nu van Aviko en die waren beter dan de air fried frites van donderdag die van een ander merk waren. Toch kunnen eigenlijk enkel de dunne extra crunchy frietes met in olie gebakken frites concurreren. Voortaan beperkt ze zich tot die.


 terug