de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Dinsdag 7 januari 2020. Tijd 7.30 uur, gewicht 74,1 kg (weegschaal Yolanda)

Dat viel mee, er vanuit gaande dat haar weegschaal één kilo lichter weegt, had ik na die 3 spruiten-quiche-punten, 'n oliebol en 2 appelbeignets, niet verwacht 1 ons kwijt te raken. Yolanda lag in bad en ik bekeek 'Voorbeurs.' Het is spannend. De problemen met Iran zorgen voor veel volatiliteit en daar kun je van profiteren. Yolanda kwam het bad uit, zette thee voor me, nam zelf koffie en vertrok naar het Zwanenmeer.


TomTom, het fonds waarin de Looier vorig jaar zo'n gigantisch verlies geleden heeft, stond rond de € 9,75. Gisteren had ik de 600 aandelen die ik voor € 9,33 had verkocht voor € 9,25 terug kunnen terugkopen en nu stonden ze weer zo achterlijk hoog. Alle 15.000 Tommy's die de Looier bezit short gaan durfde ik niet, maar besloot toch 2000 stuks te verkopen. Toen ik uit bad kwam stonden ze op € 9,70 minus kosten 3 cent winst. Na de verliezen, geleden met short gaan, vind ik het heel griezelig om aandelen, die als dekking voor geschreven calls dienen, te verkopen. Ik besloot daarom dit snelle kleine winstje te pakken en verdiende € 67,83. Had ik 10 minuten later uit bad gekomen dan hadden ze op € 9,60 gestaan en had de Looier het 3 dubbele verdiend. 


Mijn 2e slaapje had ik nog niet genoten, dus ging ik even onder zeil. 'n Telefoontje van Evert wekte me. Hij heeft via 'looierveiling' de oude Mac voor de aanbiedingsprijs gekocht. Marco gaat die computer bezorgen, maar ik vergat de andere spullen, waarop hij de vorige veiling geboden had en die voor hem gekochte zijn, mee te geven. 


De kleermaker gebeld, Hij zou om één uur op het Waterlandplein zijn. Zijn zoon runt daar een stomerij en er staan enkele naaimachines waaraan hij werkt. Ik vreesde dat hij al weer weg zou zijn, want ik wilde er heen lopen en gelijk oud papier in de papierbak dumpen en was wat laat. Hij was er echter nog steeds niet. Je zit dan doelloos te wachten en dat kan ik niet. Ik ben een krant gaan kopen. Nauwelijks had ik hen opengevouwen of meneer kwam binnen, nam de maat en ik kon teruglopen om aan de boekhouding te gaan.


Om half zes was ik nog bezig. Ik zat nog vol van die appelbeignets en was van plan het vanavond zonder avondeten te doen. Je ze serveren bij het klaverjassen namelijk allerlei hapjes en bitterballen, maar toen Yolanda me uitnodigde mosselen bij haar te komen eten, kon ik niet weigeren. Zo'n uitnodiging sla je niet af en de heerlijke air fried frites met mayo die ze erbij serveerde gingen ook schoon op. 


Het klaverjassen liep niet lekker. Mijn eerste partner kende ik niet. Het ging redelijk en we wonnen nipt met 1578. De tweede ronde mocht ik met Klaas. Een feest met dat beest werd het niet. Ik kreeg geen kaart in handen en ook Klaas koos keer op keer een troef waarin ik geen hol bezat. Ik heb nog nooit 908 punten gescoord en had me nog wel zó op deze partij verheugd, want Klaas kan echt wel een kaartje leggen. De derde ronde keerden de kansen. Mijn partner en ik haalden één Mars binnen en scoorden met 1725 punten bovengemiddeld. 


Harry wilde toepen en ik verloor twee keer. Daarna ben ik nog even naar Lucky afgezakt. Het was al over twaalven en nog best druk bij Tariq. Marshall, Roel, Amar, Esley en nog een paar mij niet bij naam bekende mensen, die in het rookhok zaten, hadden het leuk. Roel is een heerlijke man. Hij ziet Esley wel zitten maar was ver heen. Zó ver dat alle remmen los gingen. Hij werd ten opzichte van Esley behoorlijk handtastelijk. Esley reageerde, ondanks  de een flinke slok die ook zij ophad adequaat. Ze blijkt mijn blogs te lezen. Roel zag niet zitten en mijn voorstel om samen met Roel voor de open haard verder te gaan wees ze dan ook resoluut van de hand. Carlos is haar man, dat kan ik begrijpen, want dat is ook zo'n rondborstige aardige man die altijd tegen iedereen vriendelijk is. Die ligt echter thuis met een gebroken been. We hebben hem geappt of hem konden ophalen om ons naar de open haard te vergezellen, maar het was te laat en er kwam geen reactie. Ik ben dus alleen naar huis gegaan.


 terug