de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Donderdag 9 januari 2020. Tijd 9.15 uur, gewicht 75,2 kg

Het was tegen drieën toen het boek "In een donker donker Bos" uit was. Ik werd daardoor pas om 2 minuten voor 9 wakker en om half 10 zou ik in 'Het Zwanenmeer' zijn om aan de boekhouding te beginnen. Het werd half 12. Toen thee drinken, bijpraten, een puzzeltje oplossen, de krant lezen en daarna ben ik eindelijk aan die vermaledijde boekhouding begonnen. Om kwart voor 4 zat de aandelenrekening van Binck er voor heel 2019 in. Nu moet ik aan de andere rekeningen en de kas beginnen. Ik besloot vanwege mijn korte nachtrust eerst een middagdutje te doen, want vanavond is er feest bij Nieuwendam. Men viert het met 'n etentje vóór het bridgen en als ik niet goed uitgerust ben val ik achter de kaarten in slaap. 


Gerookte zalm, paling, asperges, huzarensalade enkel aan de voorgerechten had je al een hele maaltijd. Dan waren er nog Boef Bourguignon, saté in pindasaus, vega gehaktballetjes gegratineerde aardappelschijfjes echt te veel om op te noemen. Bridgeclub Nieuwendam had ter ere van hun 46-jarig bestaan bijzonder groots uitgepakt. Heerlijk, maar natuurlijk ben ik me weer te buiten gegaan. Dat moet ik morgen bezuren.


Het bridgen daarna begon laat en we speelden slechts 5 van de zes ronden. We waren na de wijn wat losgeslagen en Yolanda (die zegt nooit te wedden tenzij ze zeker is te winnen) stelde een weddenschap voor: 'Quitte of dubbel.' Ik zou 2 jaar moeten dupliceren of kon het voortaan nalaten. Ik hapte niet gelijk toe en dacht er nog over na toen bleek dat ik gewonnen had. Ik claimde gelijk, maar vermoed hier ragfijne manipulatie van mijn echtgenote. 


Er zijn binnen 'Bridgeclub de Groene Brug' twee stromingen. Alle van der Linden bestuurslid van de club wil graag met de hand geschudde spellen. Peter Limbach is één der voorstanders van gedupliceerde spellen. Volgens mij zou Yolanda best eens een Salomons oordeel gevonden kunnen hebben. Nu ik won kan zij beide stromingen in de club voor een fait accompli stellen. Ik heb echt een heel slimme vrouw!


 terug