de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Vrijdag 7 februari 2020. Tijd 7.05 uur, gewicht 74,4 kg.

Vrijdag 7 februari 2020. Tijd 7.05 uur, gewicht 74,4 kg.

Het is ongelooflijk zo veel ik in één dag schijn afgevallen te zijn. Ik ben er wel blij om, maar helemaal vertrouwen doe ik die weegschaal van Yolanda niet. Van de beurs werd ik níet blij. De Looier staat weer onder water. De BV kwam rond half tien ruim € 25.000,- marge te kort. Dit keer was Werelhave de boosdoener. Het aandeel stond op een gegeven moment 13% lager. De Looier heeft in dat fonds put opties geschreven en dan gaat het hard.


Met Marco verschillende klusjes gedaan aan de kas zijn we echter niet toegekomen. Het bleek moeilijker dan gedacht een e-mail programma, op de computer die door de bridgeclub gebruikt wordt, te installeren. Het verzenden werkt nog niet. De spellen waren één keer via webmail en één keer met het nieuw geïnstalleerde mail programma naar Yolanda gestuurd. Zij ontving slechts één mail. Iets zit er dus ergens nog niet goed.


's Middags met Rietje gespeeld. Yolanda had voorgesteld ons in de B-lijn in te delen, want daarin speelt Rietje gewoonlijk. Eigenwijs als ik ben had ik de A verkozen. Eindelijk was het met Tom en Peter gelukt daarin terecht te komen en ik was er van overtuigd die plaats met Rietje te kunnen handhaven. Yolanda wilde er om wedden dat me dat niet zou lukken en natuurlijk trapte ik daarin. Boven de 50% mocht ik kiezen waar we zouden gaan eten, onder de 50 bepaalde zij de keus. Het was gezellig, maar scoren in de A-lijn, de sterke lijn van Bridgeclub 'De Groene Brug,' lukte ons niet. We eindigden als voorlaatste met 35,42%. Ik moest diep door het stof. Zij bepaalde waar we heen zouden gaan, maar de schat was mild. Na dit dramatisch resultaat troostte ze me door voor 'Hazel's Kitchen' te kiezen. Je zal het niet zo gauw zeggen, maar Yolanda heeft ook aardige kanten.


Met Floris had ik een aanvaring. Hij beschuldigde me ervan twee weken achter elkaar dezelfde spellen geleverd te hebben. Ik werd woedend, beschuldigde hem van stemmingmakerij en wilde niets meer van hem weten. Bij het dupliceren was er een mededeling verschenen dat één set spellen niet random geschud konden worden. Het programma deed echter gewoon zijn werk en de 24 spellen werd 3 keer gedupliceerd. Nu Floris dacht vorige week identieke spellen gespeeld te hebben, wilde ik toch controleren. misschien zat ik fout. Ik maakte een print van de spelverdeling op de computer van de BV en moest voor de spelverdeling van de wedstrijd van vorige week op de computer van de bridgeclub zoeken. Daar printte ik per ongeluk dezelfde spelverdeling uit. Nu dacht ik Floris valselijk van stemmingmakerij beschuldigd te hebben en bood gelijk mijn wel gemeende verontschuldigingen aan. Hij gaf me een dikke pakkerd en zei dat ik het me niet moest aantrekken. Yolanda was er niet van overtuigd dat we de zelfde spellen gespeeld hadden en keek de frequentie-staten er op na. Op gelijke spellen zouden dan gelijke contracten gespeeld moeten zijn. Uit de frequentiestaten bleek dat helemaal niet het geal. Zij haalde spel 16 als extreem voorbeeld aan. Die uitslagen druk ik hierbij af. 

Spel 16 van 07/02/20

 

Spel 16 van 31/01/20

Het moge duidelijk zijn dat als het gelijke spellen zouden zijn je niet de ene week in de Noord/Zuid richting speelt en dat de andere week West steeds leider wordt. Kennelijk heb ik per ongeluk 2 keer de spelverdeling van de laatst gedupliceerde spellen voor Floris afgedrukt. Daar ben ik erg blij om: 

a. Omdat we uiteindelijk toch verschillende spellen hebben gespeeld.

b. Omdat de lucht tussen Floris en mij nu opgeklaard is, want Floris is best een lekkertje.


Na Hazel een bezoek aan 't Steegje gebracht. Er was weinig animo om te toepen. Jeroen ging darten, Ruud was in de keuken bezig, enkel Max zat aan de bar. Toen Yolanda dus opstapte en ik haar naar de trein bracht was Lucky mijn volgende pleisterplaats. Daar trof ik Harold. We spraken af dat hij het op de veiling gekochte schilderij zou komen afhalen. Ik was moe en ging gelijk naar huis, installeerde me met 'De Wereld Draait Door' voor de buis, want of  en wanneer Harold komt is heel onzeker. Het TV-programma was net begonnen toen de deurbel ging. Hij was er, de fiets aan de hand. Ik vroeg hem binnen te komen en eindelijk zag hij het schilderij in 't echt. Hij was opgetogen, de open haard werd ontstoken en we namen een glaasje wijn op goede afloop. Het idyllisch Monet-achtige doek is vuil, maar als het is schoongemaakt is het een plaatje!


 terug