de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Donderdag 13 februari 2020. Tijd 6.25 uur, gewicht 74,9 kg.

Het was de bedoeling rond elf uur in Amsterdam te zijn om wat aan de boekhouding te doen. Dat bleek onmogelijk. E-mails beantwoorden en aan het blog schrijven doe ik gewoonlijk in bed. Verschillende aanbetalingen van vroeg-boekers, die hun hotelkamer zeker willen stellen, waren binnengekomen. Al die mensen stuur ik een ontvangstberichtje. Het is erg veel werk: Vragen om een aanbetaling; noteren wanneer dat geld binnen moet zijn; controleren of het ontvangen is en dan Booking vragen te cancelen als het niet is binnengekomen, of de gast berichten dat we hun aanbetaling op de rekening gezien hebben. Zonder aanbetaling komt de helft van de gasten niet opdagen. Speciaal Russen en Italianen beslissen te gemakkelijk om een reisje te gaan maken. Daar komen ze dan later op terug, maar sturen vaak geen bericht dat ze niet komen. Als het druk is blijven kamers, die makkelijk verhuurd hadden kunnen worden, dan leeg. De policy is daarom dat op reserveringen die langer dan een week tevoren geboekt worden aanbetaald moet worden. 


Al dat werk eiste zoveel tijd dat ik pas rond elf uur opstond. Twee verhuisdozen met spullen werden uitgepakt, maar wat een teleurstelling. Er bleken vooral voor de veiling ongeschikte keukenspullen in te zitten. Daaronder was een potje zalmkuit dat als imitatie kaviaar werd aangeprezen. Het was ver over de datum dus dat was misschien een mooie, lichte laxerende lunch. Voor mijn gewicht kan dat geen kwaad. Beboterde beschuit met die zoute eitjes was niet lekker. Daarom probeerde ik er ook een zonder boter. Dat smaakte veel beter en toen was er nog maar zo weinig over dat ik besloot het potje leeg te maken. Heel langzaam kom ik zo van spullen af. Een tube kaas bleek uitgedroogd en kon gelijk de prullenbak in, maar 5 tubes met crème en zinkzalf bewaar ik. Hoewel de allergie uitslag verdwenen is, vind ik het prettig iets van crème in huis te hebben als er weer jeukende rode plekken mochten ontstaan als ik gestresst raak, of met parfum in aanraking kom. 


Door de korte nacht had ik na die lunch slaap, kroop in bed en werd rond 4 uur wakker. Snel een bad en op naar Yolanda. Haar zalm uit de oven was geen succes. Ze liet de helft van haar maaltijd staan. Ik ben de vullisbak waarin dat dan verdwijnt, want het smaakt dan wel niet optimaal, maar is nog best te hachelen. Na Matthijs van Nieuwkerk bij Nieuwendam gebridged. We werden met 62,50 % 2e in de A-lijn. Onze viertallen-partners Galja Droogendijk en Pieter Peeters scoorden 1,25% meer en stonden één. Van de stand in de competitie begrijp ik niks. Daniella Bax en Jan de Vries staan daarin met 203,75 bovenaan. Jan heeft de eerste wedstrijd niet gespeeld, scoorde de 2e wedstrijd in de B-lijn 44,47% en scoorde vandaag met Daniella in de B 67,92%. Die laatste score kreeg hij samen met Daniella in de competitie 3 keer toebedeeld. Daniella heeft enkel deze laatste wedstrijd deelgenomen. Misschien worden zij als nieuw koppel beoordeeld en krijgen ze voor de niet samen gespeelde wedstrijden het gemiddelde van hun gezamenlijk behaalde percentage. Dat is dan handig als je als sterke speler in de B terecht komt, omdat je met een B-lijn speler begonnen bent en met haar 44,47% behaalde. Die score wordt dan kennelijk niet geteld en je krijgt dan je topscore van 67,92 3 keer in de competitie.


Galja en Pieter zijn de laatste 2 weken voor Nieuwendam in de competitie uitgekomen. Hun topscore was vandaag 63,75%. Dat is hun gemiddelde en dat staat nu ook 3 keer op de lijst. Wij hebben de eerste keer externe viertallen gespeeld. Scoorden de andere wedstrijd 57,92% krijgen voor de niet gespeelde wedstrijd ons gemiddelde van 60,21 en staan daardoor met een totaal van 180,62 op de 3e plaats.


 terug