de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Zondag 22 maart 2020. Tijd 7.50 uur gewicht 75,8 kg.

Zondag 22 maart 2020. Tijd 7.50 uur gewicht 75,8 kg.

Al vroeg begon het opruimen, want alles moet er piekfijn uitzien als Yolanda komt om een taart te bakken. Toch lukte het niet alles tot in de puntjes te verzorgen. Er resten nog enkele dringende zaken, maar ze stond al voor mijn neus voordat ik daaraan toegekomen was. De tafel was echter opgeruimd, de aanrecht schoon en ze kon, nadat we een kopje koffie gedronken hadden, aan de slag. De slagroomklopper was weg. Was die bij de verhuizing in de opslag terecht gekomen?Uiteindelijk vond ik de machine in een kastje en de kloppers bij het bestek. Ze kon beginnen. 


De gardes en de kom kreeg ik, nadat ze gebruikt waren, toege-stopt. Ik voelde me weer dat kleine kind dat bij moeder in de keuken stond te wachten tot het likwerk kon beginnen. Mijn over de datum kersen wilde Yolanda niet gebruiken en ook het ei dat al enige tijd in de koelkast lag kwam niet in aanmerking enkel de jam die Lika, ons Italiaanse kamermeisje vorige zomer had gemaakt, kwam door de ballotage. De rest had ze vers meegebracht. Ik keek vol bewondering toe hoe een prachtige taart gebakken werd. Twee punten werden er, toen hij afgekoeld was, afgesneden en geconsumeerd. De kirsch was wat overheersend, want toen ze me verzocht er wat overheen te sprenkelen ging het hele flesje leeg. Dat bleek minder.


Voor het avondeten hadden we besloten Roti-kip bij Tariq af te halen. Tijdens het wachten mochten we een wijntje drinken. Wat heerlijk dat je als oude man niet buiten in de kou op je eten hoeft te wachten. Je zit weliswaar alleen, maar wel beschut, in de bar te wachten. Grote service Tariq! Thuis hebben we de schotel die lekker pikant was, met witte wijn bij kaarslicht opgegeten. De inhoud van mijn bakje werd in zijn geheel op het bord geschept. Dat ging finaal op. Yolanda is een kleine eter en liet het ei, wat kousenband, aardappelen en het een stuk pannenkoek in het bakje zitten. Dat werd in de koelkast gezet en ik ga kijken of dat overmorgen opgewarmd nog even goed smaakt. 


 terug