de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Maandag 23 maart 2020. Tijd 8.00 uur gewicht 76,2 kg.

Dat ik nu wat meer weeg vind ik niet zo erg, want een goede doorvoeding geeft je lichaam weerstand. Die heb ik hard nodig want BosKalis is weer flink gezakt. Daardoor zit ik vol stress en stress maakt je vatbaar. Als (zoals gezegd) 60% van de bevolking met Corona in aanraking zal komen, dan zal ik daar waarschijnlijk bij zitten. Een goede conditie is dan essentieel. De geschreven Puts in BosKalis trekken de waarde van de beleggingen van de Looier portefeuille heel erg snel omlaag. Mijn pensioen is in aandelen, het hotel en in twee huizen in Italië belegd. Dat onroerend goed is nu een kostenpost. Het hotel wordt dit jaar ook bij Airbnb vermeld en er waren daardoor meer gasten verwacht. We hadden quitte moeten spelen temeer daar sinds kort de 2 appartementen in de villa te huur worden aangeboden. Alles staat echter al wekenlang leeg, de kosten lopen door en zicht op reserveringen is er niet. Geboekte en aanbetaalde kamers worden zelfs opgezegd. Het is dramatisch.


Ik moet naar Amsterdam. Er wordt een nieuw alarmsysteem in het Zwanenmeer aangelegd. Marco werkt daaraan mee en nu er niet meer gebridged wordt zijn onze afspraken op vrijdagochtend gestopt. Er waren echter nog enige posten over de veilingen, die januari en februari gehouden zijn, die in de boekhouding verwerkt moeten worden. Marco heeft die afrekeningen verzorgd en weet hoe je die uit de computer kan krijgen. Na de werkzaamheden voor het Zwanenmeer zal hij helpen die posten boekhoud-rijp te maken. Het jaar 2019 kan dan afgesloten worden. Door de problemen op de beurs kwam ik later en miste ik hem bijna. De helft van de taart die Yolanda gisteren bakte, werden als lunch meegenomen. 4 Punten maar noch Yolanda noch de man die de nieuwe beveiliging installeerde namen een stuk. Er wachten nu 3 punten in Almere en 2 in Amsterdam. Die taart gaat mijn weerstand versterken.


De veiling van zaterdag aanstaande kan niet doorgaan. Er wordt dus niets verkocht. Er zullen verder weinig kasboekingen te verwerken zijn. Daar zal niet veel tijd mee gemoeid te zijn. Na alle drukte zal ik straks nog naar werk moeten zoeken. Ik ga deze week toch maar wat spullen op de veilingsite zetten. Uiteindelijk moet er toch wat geld binnenkomen.


Yolanda had snijbonen, rollade met gebakken champignons en aardappel soesjes bereid. Gesmuld heb ik en toch was het een lichte maaltijd. Daarna zette ze echter een bak koekjes voor mijn snufferd en toen ik er daar één van genomen had, was het te moeilijk om er af te blijven. Terwijl de regering maatregelen aankondigde die nu tot 1 juni zullen gaan duren, vrat ik dat halve bakje leeg. Hoe iedereen dat gaat volhouden is mij een raadsel.


 terug