de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub
de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Helpt mijn blog de bridgeclub?

EvertJan Vonk wil een TV programma over mijn blog voor Salto-1 maken. Die opnames komen maar niet van de grond. Monika en hij zouden mij filmen terwijl ik uit mijn dagboek voorlees. Het saaie beeld van een voorlezende ouwe man zou verluchtigd worden met toepasselijk beeldmateriaal dat voorhanden is. Veel heeft Evert zelf geproduceerd en hij beheert dat ook. Het is ontiegelijk arbeidsintensief om zo'n serie te maken. Ik vraag me zelfs af of hij dat gaat redden. Als het doorgaat moet er wel iets gebeuren. Er zou wekelijks een vaste voorlees sessie gehouden moeten worden. Ik zit straks ruim 4 maanden in Italië. Hij dient dan materiaal in voorraad te hebben. Voorwerken is de oplossing. Zelfs als ze het redden om vóór 12 mei alle blogs op te nemen, moeten ze ook nog geredigeerd worden. Als dat lukt moeten ze tijdens de zomer-midweek-bridge naar Italië overkomen om daar opnames te maken. Zo kunnen de vorderingen van het boek worden verfilmd. Het zou ideaal zijn als de uitzending van het blog dagelijks op een vast tijdstip zou plaatsvinden. Misschien kan Evert dat regelen.


We zaten eindelijk weer eens op 4 tafels op de dinsdagmiddag. Dat was opmerkelijk, want Loes en Liesbeth waren er niet. Zou het dan toch nog gaan lukken de dinsdagmiddag van de grond te trekken? Het begint er op te lijken, maar we zijn er nog lang niet. Omdat er verschillende beginners spelen ligt het tempo te laag. We zouden pas rond half zes klaar zijn als we dat zouden accepteren. Dat kan niet, want mensen willen eerder naar huis. Sommigen moeten koken, anderen boodschappen doen en er zijn er ook die vóór de files op weg naar huis willen zijn. Op de Lijnbaansgracht waren we altijd om kwart over vier half vijf klaar. We zijn nu op de klok gaan spelen. Dat werd door anderen, die de tijd aan zichzelf hebben, weer niet op prijs gesteld. Je kunt het nooit iedereen naar de zin maken. Als je het gebruikelijke tempo nog niet aan kunt, dan kun je per ronde een spel minder spelen. Niets aan de hand. Bij alle club-wedstijden en ook als je bondswedstrijden, of 'Ruiten Boer' speelt wordt het tempo van 4 spellen in een half uur aangehouden. Nu dreigt er weer een splijtzwam te ontstaan. Wij willen echter als een normale bridgeclub functioneren en kunnen als bestuur ons oor niet laten hangen naar mensen die hun eigen regels prefereren. Sorry.


Hanne was er weer, zij heeft toegezegd er volgende week dinsdagavond weer te zijn. Verdere reacties op de advertenties zijn uitgebleven. Dat is een flinke tegenvaller. Gelukkig wil Ria Gaiser Propitius, die op vrijdagavond de bingo in het Zwanenmeer leidt, les nemen. Vandaag kon ze niet. Ik hoop dat ze dinsdag aanstaande komt.


We hebben precies 3 robbers gepeeld. De eerste robber won ik 30 cent met Christina Oey. de tweede robber kregen Hanne en ik als eerste een prachtige hand en maakten slem. Het werd echter niet uitgeboden. We kwamen niet verder dan 3 schoppen en scoorden zelfs geen manche. Daar maakten Arjan en Christina handig gebruik van. Wij hadden nog maar 10 puntjes voor de eerste manche nodig. Arjan hield ons echter steeds uit het contract. Wij scoorden dan weliswaar, want zij gingen dan één of twee down, maar we konden er niet overheen zonder zelf down te gaan. Het is een boeiende biedtechniek met risico's, want als we hadden gedubbeld, hadden we veel punten gescoord. Dat is echter moeilijk als je net één avond gebridged hebt. Toen Christina en Arjan twee keer goeie kaarten kregen, waarmee ze in één keer de manche konden uitbieden, was het gebeurd. Deze 2 manche robber leverde ze 700 punten bonus op. Doordat Hanne en ik ze enkele keren hadden down gespeeld verloren we toch maar 30 cent. Ik stond nu quitte Arjan had 60 cent gewonnen en Christina 60 cent verloren. De laatste ronde speelde Christina en Hanne samen en ik met Arjan. Ook die ronde won Arjan. Dit keer 45 cent. 'Grote' verliezer was Hanne. Zij was € 1,15 kwijt. Arjan kon € 1,15 aan het potje, waaruit hij op het eind van het jaar met Gillis uit eten wil gaan, toevoegen en ik heb 45 cent gewonnen. Het zijn bedragen van niks, maar toch geven ze het spel een ander soort spanning. Bovendien is deze manier van bridgen ideaal voor leerlingen. Omdat de spellen niet aan andere tafels gespeeld worden, kun je er over praten en na het spel eventueel uitleggen wat er verkeerd ging, of hoe het gespeeld had moeten worden.


Monika belde op. Ze komen donderdagmiddag opnames maken en gaan daarna mee uit eten. Er is tijd voor de opnames ingepland, want ik adviseerde haar vóór eventuele files bij me te zijn. We gaan pas om 6 uur eten dus ik kan wel wat blogjes voorlezen. Nu het huis nog opruimen en schoonmaken.


 terug