de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub
de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Voorkom dementie!

Voorkom dementie!

Ga ik dementeren? Ik ben er bang voor, want mijn moeder werd extreem vergeetachtig toen ze 86 was. Om dat te voorkomen, of in ieder geval uit te stellen, speel ik bridge. Mijn zuster Ria speelt bridge. Zij is 88 en zo gis en vief dat ze wel 65 lijkt.

Bridge traint je hersenen. Dat is even belangrijk als het trainen van je spieren. Er is nog een 'bijkomstig' voordeel. Eenzaamheid, een groot probleem onder ouderen, voorkom je, dus... Ga bridgen, dan ben je nooit alleen! Er zijn namelijk altijd 4 mensen nodig. De uitnodigingen zullen je om de oren vliegen. Je kunt het spel, in tegenstelling tot voetbal, tot op hoge leeftijd beoefenen. Wil je kampioen worden, dan is het zaak jong te beginnen. Start je op latere leeftijd  dan zul je er vast ook nog veel plezier aan beleven.


Bij bridge kun je, net als bij poker om geld spelen. Je speelt dan robber-bridge. Dat is identiek aan wedstrijd-bridge, maar heeft een iets andere telling.


Op onze dinsdagavond-club proberen wij mensen spelenderwijs de basisregels van bridge bij te brengen. Acol, het meest eenvoudige biedsysteem, hebben wij daartoe gekozen. Om het spel ook voor jongeren interessant te maken spelen we RobberBridge. Dat is een arbitraire keuze omdat op de meeste clubs wedstrijdbridge gespeeld wordt. Bij wedstrijdbridge winnen beginners nooit. Het is dan alsof Ajax-5 tegen een eredivisie-club speelt. Bij robberbridge is dat meer afhankelijk van de kaarten die je in handen krijgt. De geluksfactor is veel groter. Beginners maken daardoor eveneens kans af en toe 'n robbertje te winnen. Dat is wel zo leuk.

Ook voor mensen die leren uit een boek niet zien zitten, is onze dinsdagavondcursus een ideale lesclub.
Er is net een folder gemaakt. Die staat als foto bij dit bericht. Nu afwachten of er dinsdag mensen komen. Willen lezers dit bericht s.v.p. op Facebook delen? De kans dat er dinsdag de 22ste  januari wat mensen komen wordt dan aanmerkelijk groter. Vast bedankt voor de hulp! terug