de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub
de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Vrijdag 28 februari 2020. Tijd 7.55 uur gewicht 74,6 kg (weegschaal Yolanda).

Vrijdag 28 februari 2020. Tijd 7.55 uur gewicht 74,6 kg (weegschaal Yolanda).

Het hotel staat leeg, 6 ons aangekomen, een beurs in America die zo'n 1100 punten verliest. De dag had beter kunnen beginnen. De score van 49,58% gisteren bij Nieuwendam met een 6e plaats als resultaat stemt ook niet gerust, want vanavond moeten we de finale externe viertallencompetitie spelen. Als we onze 4e plaats kunnen handhaven promoveren we naar de 1e klasse van de regionale competitie. 


Ik ben benieuwd hoe de Nederlandse beurs op de 5% verlies in America reageert. Gisteren zakte de AEX al 3,5 en de AMX zelfs 5% en het lijkt erop dat paniek zich verder zal uitbouwen. De vergissing van de bank had niet op een beter moment kunnen komen. De Looier heeft daardoor haar aandelen in BosKalis verkocht en staat nu safe. De waarde van de portefeuille zal wel verder dalen, maar gedwongen verkopen zitten er, als ik tenminste geen domme dingen doe, niet meer in.


De AEX sloot weer lager op 539,38 punten een verlies van 20,6 punten of 3,68% Dat is fors en de vooruitzichten als dat virus zich steeds verder verspreid zijn slecht. Ik houd mijn kruit nog even droog. Yolanda en ik moeten ons op de competitie van vanavond concentreren. Bij de maaltijd werd daarom alcoholvrije wijn gedronken en in plaats van thee zette ze me cappuccino voor.  


We speelden op deze slotavond, waarop bekend zou worden of we zouden promoveren tegen Diemen Noord. De eerste helft liep redelijk. De grootste winst kwam van de spellen 4 en 8. Wij stopten in beide spellen af in 4 terwijl de tegenstanders naar 5 doorstoomden en één down gingen. Totaal 18 IMP-en winst. Op spel 7 lieten wij onze tegenstander een manche maken, die ze gelukkig niet hadden uitgeboden. Ons nevenpaar ging down op dat spel. Verlies 9 IMP-en terwijl wij dachten dat dit een top zou worden. We wonnen deze helft met een nipt verschil van 8 IMP-en bij een stand van 26-18. 


Vaak verlies je de 2e helft als je in de eerste 12 spellen alles gegeven hebt. Wij begonnen dus met loden schoenen aan de spellen 13 t/m 24. Een gelukje hadden we op spel 18. Wij zaten in 6SA. Ik maakte dat op een dwangpositie terwijl de tegenstanders down gingen op dat spel. Het is hierbij samen met ons biedverloop afgebeeld. 3♣, 3 en 3 zijn conventionele biedingen, want we gebruiken de Niemeijer conventie na openingen van 2SA.


Uiteindelijk wonnen we ook de 2e helft. Dát verschil was met 22 IMP-en zelfs aanmerkelijk groter. We wonnen in Match points met 15-5, handhaafden onze 4e plaats en spelen volgend seizoen in de eerste klasse van het district Amsterdam. Morgen moet ik veilen.


 terug