de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Huis in Toscane te koop!

Naast een hotel in San Carlo Terme bezit de Looier in het nabij gelegen Antona twee vakantiehuizen. Zij zijn in 5 appartementen opgedeeld. Omdat het runnen van het hotel alle aandacht opeist, worden die appartementen nu te koop aangeboden.

Antona, een pittoresk bergdorp, op ± 400 meter hoogte, dat op de Ligurische zee uitkijkt.

Antona is een authentiek Italiaans dorpje waar nog nauwelijks toerisme is. Het leven lijkt er sinds 1950 te hebben stilgestaan. Op Piazza San Rocco spelen overdag kinderen en legt men ‘s avonds op het terras bij Rina en Altivano een kaartje.
Antona ligt daar waar de Apuane Alpen uit de Ligurische Zee oprijzen. Tussen de bergen door biedt het plaatsje uitzicht op zee. Verschillende straatjes bestaan er uit trappen. Uw auto moet u daardoor op de parkeerplaats buiten het dorp neerzetten. Misschien is het gebrek aan jachtig verkeer de reden dat dit dorp zo jaren 50 overkomt.

De appartementen zijn in twee oude huizen gerealiseerd en hebben daardoor ieder een eigen karakter en maat. Het kleinste is een studio, of “Mono locale” Zo’n kamer is ideaal als uitvalsbasis. Het is een soort hotelkamer en van alle gemakken voorzien. Naast een moderne douche, een tweepersoons bed, een eettafel met twee stoelen, een geruisloze koelkast en TV is er een met de twee andere appartementen gedeelde CV met warmwaterinstallatie. Koffie zetten is geen probleem, maar als u graag zelf kookt is deze studio geen optie voor u. Dit is een plek voor mensen die uit eten gaan om van de Toscaanse keuken te genieten.
De uiterste vraagprijs is € 50.000,-.

Aan de via delle Scuole ligt een ruim tweekamerappartement met douche en toilet zonder keuken. De kamer grenzend aan het terras zou tot een woonkeuken verbouwd kunnen worden. Marmeren trappen verbinden de etages.
De prijs hiervan bedraagt € 125.000,-.

De woning daaronder heeft een terras in de tuin, een keuken met open haard, een slaapkamer en een badkamer met tweepersoons jacuzzi.
Prijs € 175.000,-.

Een beeldschoon appartement met Italiaans balkon, grote zitkamer, woonkeuken, badkamer met ligbad en een ruime romantische slaapkamer onder het dakbeschot moet € 175.000,- opbrengen.

De laatste woning is geheel gelijkvloers. De woonkamer bevat naast de open haard een keuken. De slaapkamer krijgt haar licht via een tweede buitendeur die aan de achterzijde van het huis gelegen is. De moderne badkamer met ligbad is van alle gemakken voorzien. Deze woning is momenteel verhuurd.


Voor alle appartementen is een hypotheek van maximaal 90% beschikbaar. Let op, de aankoopkosten in Italië zijn hoog. De Italiaanse overheid rekent bij overdracht 10%. Ook notariskosten zijn aan de prijs.

Bent u in aankoop van één dezer appartementen geïnteresseerd? Huur een week en bekijk of het u bevalt. Wij bieden potentiële kopers de eerste week een sterk gereduceerd tarief (halve prijs). Wilt u langer blijven, dan moet u voor de extra weken die u huurt de normale prijs betalen. Informatie over de kosten vindt u op de site www.looier.nl onder ‘Suites.’
U kunt ook bellen naar Looier Suites: 06 30 40 70 09


 terug