de Looier - Hotel, Veilingmarkt en Bridgeclub


Albergo Ristorante San Carlo na ruim 7 jaar zwoegen

De glorie van het verleden past bij antiek. Een oud romantisch hotel is daarmee verwand. De Looier vond zo'n hotel in Italië en kocht het in januari 2008. 'Albergo Ristorante San Carlo.' is nu, naast Bridgeclub de Looier, een tweede kroonjuweel.

Tijd voor een balans.Je denkt met enkele eenvoudige verbouwingen een nog aantrekkelijker hotel te kunnen realiseren. Extra gasten uit Nederland zullen voor een betere bezetting zorgen. Je gaat enthousiast aan de gang en... het loopt heel anders.
Het hotel ontleent zijn bestaansrecht aan 'de Terme di San Carlo.' Het is er dankzij dat helende water. Het kuuroord zou ook 's winters open gaan, maar het ging failliet. Mensen die voor de bron kwamen moesten zich met gebotteld water tevreden stellen. Zij misten de aandacht van artsen en zochten elders oplossingen voor hun problemen. De prachtige tuin raakte in verval en de toch al slinkende groep gasten, die veelal in ons hotel logeerde, droogde bijna geheel op. Ook bridgers uit Nederland lieten het afweten en Italianen kennen die cultuur van bridgereisjes niet. Bovendien sloeg de crisis toe en moesten de prijzen omlaag! In het kort de stand van zaken.
Er moet een nieuwe doelgroep gevonden worden. Het hotel is de ideale uitvalsbasis om de ons omringende cultuurschatten met dagelijkse uitstapjes te bezoeken. Onze pijlen zijn nu gericht die doelgroep gericht. Er werd daarom de afgelopen jaren flink geïnvesteerd om aan de eisen van de tijd te voldoen. Alle kamers werden van telefoon voorzien, kregen kluisjes, haardrogers en koelkasten maar er gebeurde veel meer.

Albergo Ristorante San Carlo wilde mooiere ruimere kamers en een grotere variatie aan mogelijkheden bieden. Er werd in een honeymoonsuite gerealiseerd, kwam er een stilte vleugel, een kamer voor rolstoelgebruikers, twee kamers met zonneterras, enkele kamers kregen een Jacuzzi en in andere werd de badkamer vernieuwd. We zijn er nog steeds niet. Er blijkt behoefte aan éénpersoons kamers. Deze winter bij de jaarlijkse verbouwing wordt er een tweede gerealiseert.

Het zonneterras van de kamers 35 en 36 in Albergo Ristorante San Carlo.

De komende winter zal er in de goedkopere kamers worden geïnvesteerd. De badkamers daarvan moeten hoognodig gerenoveerd worden en we willen een kamer voor kort verblijf inrichten. Er is dus nog veel werk te doen. De crisis lijkt voorbij en gasten kunnen vanaf 1 mei weer terecht.
Kom langs, we zijn tot eind september open. Hans Becker zal u de laatste verbeteringen graag tonen en als u iets bij ons gebruikt, dan krijgt u (als Nederlandse sprekende gast) zijn boek: 'Buon Natale in Antona' cadeau. Kijk echter niet vreemd op als u een bouwvakker tegen het lijf loopt.


 terug